Eén antwoord van de overheid

Hoe wordt u ondernemer?

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Een eigen bedrijf. Geen baas die over uw schouders meekijkt en de vrijheid om zelf uw dag in te delen. Zit het in uw bloed? Een eigen bedrijf betekent hard werken, vooral in het begin. Daarom is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt.

Feiten en cijfers

Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat in 2015 meer dan 166.000 mensen de stap naar ondernemerschap hebben gezet. De gemiddelde leeftijd van de starter was 47 jaar, 66% daarvan is man en 34% vrouw.

De top 3-branches van de mannelijke starters:
  • zakelijke dienstverlening
  • bouw
  • gezondheid

De top 3-branches van de vrouwelijke starters:

  • gezondheid
  • detailhandel
  • cultuur, sport en recreatie

Weet u al hoe hoe u gaat beginnen?

Ondernemer worden kan op verschillende manieren. Of u nu het bedrijf van uw baas overneemt of vanuit huis in de avonduren een webwinkel opzet. Een ondernemersdiploma heeft u niet nodig. Met een goed idee, een flinke dos lef, motivatie, passie en doorzettingsvermogen bent u op de goede weg. U doet het allemaal zelf en dat maakt het zo leuk.

Webinar: Welke kwaliteiten heeft een ondernemer?

In dit webinar krijgt u tips en ervaringen over welke vaardigheden en kwaliteiten nodig zijn om succesvol zelfstandig te ondernemen.

KvK Krachtmeting

KvK Krachtmeting is een ondernemerstest over vaardigheden. U vult vragen in over de thema’s ondernemerschap, marketing, netwerken en financiën. De test resulteert in een persoonlijke rapportage, waarbij de uitkomsten worden vergeleken met die van andere ondernemers. De rapportage geeft inzicht in de nog te ontwikkelen vaardigheden en biedt aanbevelingen voor vervolgstappen.

Bent u er klaar voor?

Als u klaar bent om te starten, schrijft u zich in bij de Kamer van Koophandel. U krijgt meteen een brief mee met uw btw-nummer. Bij het inschrijven kiest u ook een juridische vorm voor uw bedrijf. Dit noemen we een rechtsvorm of bedrijfsvorm. U kunt zich van tevoren informeren over de verschillende rechtsvormen.

Tips

Laat u inspireren door de ervaringen van andere ondernemers. Higher Level is een virtuele ontmoetingsplaats voor ondernemers en experts. Zij kunnen u vertellen hoe zij zich hebben georiënteerd voordat ze het ondernemersavontuur aangingen. De Kamer van Koophandel organiseert regelmatig bijeenkomsten voor starters waarin u praktische tips en inzicht krijgt over het starten van een eigen bedrijf.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585