Eén antwoord van de overheid

Algemene voorwaarden

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Waarom algemene voorwaarden opstellen?

Wilt u dat uw klanten precies weten onder welke voorwaarden u levert, betaalt, verkoopt of inkoopt? Met algemene voorwaarden is het direct duidelijk welke rechten en plichten u en uw klant hebben. De zogenaamde 'kleine lettertjes' besparen u een hoop tijd. Als u algemene voorwaarden gebruikt dan hoeft u er niet elke keer apart over te onderhandelen. Ook kunnen algemene voorwaarden de ondernemersrisico’s die u loopt verkleinen.

Wettelijke eisen aan algemene voorwaarden

Als u algemene voorwaarden opstelt, moeten deze redelijk zijn voor uw klant. Ook moet u uw voorwaarden vóór of tijdens het sluiten van een overeenkomst aan de klant verstrekken. Dat is de informatieplicht.

Algemene voorwaarden opstellen

In algemene voorwaarden staan bijna altijd bepalingen over de offerte, transport, levertijd, betaling, garantie en aansprakelijkheid. Ook moet het taalgebruik in uw algemene voorwaarden begrijpelijk zijn. Lees meer over algemene voorwaarden opstellen.

Meer over algemene voorwaarden

Alles op een rij in de download Algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden deponeren

U kunt uw algemene voorwaarden deponeren bij de Kamer van Koophandel of bij de rechtbank. Dit hoeft niet, maar kan wel handig zijn.

Hoe werken algemene voorwaarden in de praktijk?

Lees het verhaal van Wendy Vos in het Startersmagazine.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585