Van de overheid. Voor ondernemers.

Voorlichtingsbijeenkomst Digitising and transforming European industry and services in Horizon2020

Actief in de digitalisering van de industrie of de dienstensector? Heeft u bovendien internationale ambities? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over de komende oproep voor de digitalisering en transformatie van de Europese industrie en dienstensector (Digitising and transforming European industry and services) binnen Horizon2020.

‘Digital Innovation Hubs’ vormen hierbij een belangrijk instrument dat in meerdere thema’s van Horizon2020 voorkomt.

Actieplan

De Europese Commissie heeft al langer een actieplan voor het digitaliseren van de Europese industrie (‘Digitising European Industry’). Het coördineren van Europese, nationale en regionale initiatieven vormt hiertoe een belangrijk onderdeel. De basis hiervoor is gelegd in de initiatieven I4MS en Smart Anything Everywhere (SAE). In de Nederlandse context betekent dit het interesseren en betrekken van de Smart Industry Fieldlabs.

Wat is Smart Industry?

Smart Industry is een verzamelnaam voor het toepassen van nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ict in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren in de industrie. In Nederland zijn al geruime tijd diverse partijen bezig om de industrie daarop te laten inspelen. Dit heeft geresulteerd in het oprichten van meer dan 30 fieldlabs.

Lees meer in de Wegwijzer Smart Industry.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de bijeenkomst geven we een overzicht van de Smart Industry-initiatieven in Nederland waarbij we de Fieldlabs extra toelichten. Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie zal vervolgens de komende oproep inleiden en de mogelijkheden tot deelname toelichten. Een ervaren deelnemer vertelt over de opzet en andere zaken rond zijn project. RVO.nl zal een toelichting geven op de mogelijkheden tot ondersteuning als NCP (National Contact Point). Tot slot vindt er een paneldiscussie plaats om vragen te beantwoorden.

Programma (onder voorbehoud)

11.00 Inloop, koffie/thee11.30 Welkom en een overzicht van Smart Industry-initiatieven in Nederland11.40 Het Smart Industry Fieldlab-initiatief in Nederland12.00 Mogelijkheden tot deelname aan o.a. Digital Innovation Hubs in Horizon2020, Anne-Marie Sassen, EC12.30 Lunch13.00 Ervaring in lopende projecten13.20 Ondersteuning en taken van de NCP en RVO.nl13.30 Paneldiscussie14.00 Einde bijeenkomst.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier. Deelname is kosteloos.

Heeft u vragen of moet u uw deelname annuleren? Laat het ons weten via teamiris@rvo.nl.

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Do 21 sep 2017

Tijd

11:00 - 14:00 uur

Kosten

Deelname is kosteloos.
Direct aanmelden