Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Uitgesteld - Handelsmissie afvalbeheer naar Saoedi-Arabië

Deze missie is tot nader order uitgesteld.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven, kennisinstellingen en brancheorganisaties die actief zijn in afvalmanagement en hergebruik van stedelijk afval. Hierbij kunt u denken aan afvalscheiding door de eindgebruiker, tot on-site sorteerfaciliteiten en recycling van kunststof, papier, glas, batterijen, metaal en bioafval. Ook het tegengaan van energieverspilling is een interessant thema.

Recycling en afvalbeheer

Saoedi-Arabië heeft geen beleid op het gebied van afvalverwerking en -beheer. 98% van het gemeentelijke afval komt terecht op stortplaatsen. De productie van vast afval in de 3 grootste steden (Riyadh, Jeddah en Dammam) is meer dan 6 miljoen ton per jaar. Dit geeft een indicatie van de omvang van het probleem.

Meer dan 75% van de bevolking woont in stedelijke gebieden. De overheid is genoodzaakt maatregelen te nemen om het scenario voor recycling en afvalbeheer in het land te verbeteren. Het huidige recyclingpercentage is 10-15%. Dit gaat dan vooral om papier, metaal en kunststoffen van huishoudelijk afval. Het recyclen van afval staat dus nog in de kinderschoenen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Door verstedelijking en toename van de hoeveelheid vast afval, raken afvalstortplaatsen de komende jaren verzadigd. De Saoedische overheid spant zich in om de recycling- en afvalverwijderingsactiviteiten te verbeteren. Onlangs kondigde de Saoedische regering nieuwe wetgeving aan om te zorgen voor een geïntegreerd kader voor het beheer van stedelijk afval. Een methodische introductie van moderne technieken voor afvalbeheer, zoals terugwinningsfaciliteiten voor materialen, afval-energiesystemen en recycling-infrastructuur, kan het afvalbeheer in Saoedi-Arabië aanzienlijk verbeteren. Dit biedt goede zakelijke kansen.

In oktober 2017 heeft een delegatie uit Saoedi-Arabië een bezoek gebracht aan Nederland. Deze uitgaande missie is hierop een vervolg.

Kosten

Deelname kost € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf betaalt u € 250 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Psps Consultants biedt een reisarrangement aan.

Aanmelden

U kunt zich niet aanmelden. Deze missie is tot nader order uitgesteld.

Organisatie

Psps Consultants organiseert deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in Riyadh.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Riyadh, Jeddah

Datum

Zo 18 nov 2018 - 21 nov 2018

Kosten

  • De missie is tot nader order uitgesteld, aanmelden is niet meer mogelijk
  • Deelname kost € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf)
  • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 per extra deelnemer
  • Elke deelnemer moet zich apart aanmelden
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening
  • Let op: er kunnen maximaal 15 deelnemers/bedrijven mee