Eén antwoord van de overheid

Training sociaal design energie innovaties - 16 november

Heeft u vaak te maken met projecten die vastlopen op weerstand of een gebrek aan betrokkenheid? Sociale innovatie helpt u op weg door bewezen theorieën over het gedrag van mensen toe te passen in de praktijk.

Topsector Energie biedt met het ‘MVI-E Skills Lab’ in het najaar van 2018 een serie trainingen aan op het gebied van sociale innovatie. Het Lab richt zich op mensen die werken aan innovatieve projecten en trajecten in de energietransitie.

Door partijen vanaf de start bij uw project te betrekken, kan weerstand afnemen of zelfs veranderen in positieve energie. Hierdoor kunt u projecten sneller realiseren.

Voor wie?

Technici, beleidsmedewerkers, juristen en financiële specialisten.

Programma

Tijdens de training komen er methoden aan bod die u op weg helpen om stakeholders bij uw energie innovatie te betrekken.

  • Meekoppelen: creëren van win-win-win
  • Jurgen van der Heijden, AT OsborneHoe kan ik mijn project zo inrichten en financieren dat meer partijen er profijt van hebben, waardoor het breed gedragen wordt?“Bij meekoppelen gaat het niet om alle middelen voor één doel, maar elk middel voor zoveel mogelijk doelen. Meekoppelen kan geld voor de energietransitie vrijmaken, maar financiers denken vaak vanuit risico’s, terwijl het juist risico verlagend kan zijn.”

Meld u aan

Voor deze trainingssessie meldt u zich aan via het registratieformulierExternal link.

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Croeselaan 15
3521 BJ Utrecht

Datum

Vr 16 nov 2018

Tijd

9:30 - 16:30 uur

Kosten

Gratis

Direct aanmelden