Eén antwoord van de overheid

Smart Mobility innovatiemissie VS en Canada

Wilt u uw kansen op het gebied van innovatiesamenwerking en handelsbevordering met automotiveclusters in de VS en Canada verkennen? Ga dan mee met de ‘Smart Mobility’ innovatiemissie van 28 oktober tot en met 5 november 2017 en maak kennis met relevante bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

De missie vindt plaats tijdens het ITS World Congress in Montreal.

Waarom de VS en Canada

Voor zowel Nederland als de VS en Canada is het thema ‘Smart Mobility’ een prioriteit op het gebied van onderzoek, innovatie, investeringen en beleid. De VS hebben op het terrein van ‘connected and automated cars’ recent veel nieuwe (beleids)initiatieven genomen. Dit is inclusief tal van (R&D) investeringen door overheden en het (IT)bedrijfsleven zoals Google, Apple, GM, en Ford. Vaak in samenwerking met lokale overheden en kennisinstellingen.

Programma

Het missieprogramma bestaat uit onder andere deelname aan het ITS World Congress in Montreal, (matchmaking)afspraken met het Automotive ecosysteem in Detroit, en het Smart City programma van Columbus (Ohio). Het programma is nog in ontwikkeling. Wij vullen dit programma de komende weken verder in, ook op basis van uw mogelijke deelname en specifieke wensen.

Netwerken en kansen voor ondernemers

Het ITS World Congress biedt een uitstekende marktplaats voor kennisuitwisseling, Holland branding en matchmaking rond het thema smart mobility. Aanvullend op deelname van de Nederlandse delegatie aan het conferentieprogramma doen we specifieke voorstellen om Nederlandse deelnemers in het programma te positioneren.

We besteden aandacht aan netwerkmogelijkheden met regionale Canadese partners (bijv. Ontario, Québec) en organiseren informatiesessie(s) over bijvoorbeeld het CETA handelsakkoord en andere relevante ontwikkelingen voor de automotive sector. Ook kijken we naar kansen voor samenwerking vanuit onderzoeksperspectief met ITS Canada en de National Research Council.

Deelname en kosten

Meld u zich aan. De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van - en naar programmaonderdelen en lunch/diners indien vermeld in het programma. Deelnamekosten zijn exclusief reis- en verblijfskosten (hotels en (inter-)nationale vluchten), eventuele extra kosten van de matchmaking, conferentietickets en alle individuele kosten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de innovatiemissie ‘Smart Mobility’ contact op met:

Rijksdienst voor Ondernemend NederlandRoy PaulissenAdviseur, programmacoördinatieroy.paulissen@rvo.nl

Holland Innovation NetworkMartijn NuijtenAttaché for Innovation, Technology & Sciencemartijn@nost.org

Details

Locatie

VS en Canada

Datum

Za 28 okt 2017 - 5 nov 2017

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 250 per persoon. Dit is exclusief reis- en verblijfskosten , eventuele extra kosten van de matchmaking, conferentietickets en alle individuele kosten.
Direct aanmelden