Eén antwoord van de overheid

Seminar marktkansen in de afvalbeheersector in Oekraïne

Bent u actief op het gebied van afvalbeheer? En wilt u bijdragen aan de afvalverwerking in Oekraïne? Kom dan op 5 oktober naar het seminar Marktkansen afvalbeheersector in Oekraïne. Praat mee en kom meer te weten over uw kansen in dit land.

Afvalbeheer is een belangrijke zorg voor het milieu in heel Europa. Veel landen produceren namelijk steeds meer afval. De situatie in Oekraïne is in sommige steden en gemeenten al kritiek, omdat er te weinig goede afvalinzameling-, sorteer- en recyclingfaciliteiten zijn. De afval-infrastructuur is verouderd en het sluiten van stortplaatsen maakt de gehele situatie nog moeilijker. Er is ook te weinig publieke bewustwording en gebrek aan begrip van het belang van goede afvalverwerking.

Nederlandse expertise

Op het gebied van afvalbeheer behoort Nederland tot de wereldtop. Nederlandse bedrijven willen nieuwe markten verkennen zoals de Oekraïense, maar weten vaak te weinig van het verwachte overheidsbeleid en potentiële investeringen om de markt te betreden of uit te breiden.

Wilt u daar meer over weten? Kom dan naar dit seminar.

Wat kunt u verwachten?

  • Presentatie van de uitkomsten van de marktstudie 'Ukrainian Waste Management Sector, opportunities for Dutch companies', uitgevoerd door Bilfinger in april 2018;
  • U hoort over de kansen en niches op nationaal en regionaal niveau in de Oekraïense afvalbeheersector;
  • U krijgt informatie over de benodigde gebieden en financieringsbronnen. Oekraïne heeft namelijk een Nationale Afvalbeheer Strategie tot 2030, waarin een aantal doelstellingen staan;
  • U ontmoet vertegenwoordigers van de Oekraïense regering en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO). Ook gaat u in gesprek met de mensen die rechtstreeks betrokken zijn bij de ontwikkeling van de sector afvalbeheer en het afvalbeheerbeleid in Oekraïne.

Kosten en deelname

Meld u aanExternal link vóór 20 september. Deelname aan dit seminar is gratis.
Na registratie ontvangt u per e-mail het rapport 'Ukrainian Waste Management Sector, opportunities for Dutch companies'.

Voorlopig programma

TijdOnderdeelOnderwerp
09:00 - 09:30 uurRegistratie
09:30 - 09:40 uurWelkom en opening door een vertegenwoordiger van Nederlandse ambassade OekraïneAlgemene inleiding over de economische situatie in Oekraïne, het ondernemingsklimaat, de betekenis van de associatieovereenkomst en de mogelijke steun van de Nederlandse ambassade aan Nederlandse bedrijven.
09:40 - 10:10 uurPresentatie van het marktrapportMrs. Oksana Cherinko, Bilfinger Oekraïne, Hoofd Consultancy AfdelingMr. Andriy Balanyuk, Bilfinger Oekraïne'Ukrainian Waste Management Sector, opportunities for Dutch companies'Kansen en uitdagingen. Overzicht van de betrokkenheid van IFI's en internationale organisaties bij activiteiten in de afvalbeheersector van Oekraïne
10:10 - 10:30 uurPresentatie van het Ministerie van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen van Oekraïne 'National Waste Management Strategy, success stories from the sector'
10:30 - 10:45 uurPresentatie van de EBWO-activiteiten in de afvalbeheersector in Oekraïne
10:45 - 11.00 uurPresentatie van het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Water
11:00 - 11.30 uurVragen en discussieMogelijke vervolgstappen voor Nederlandse bedrijven
11:30 - 12:00 uurConclusies
12.00 - 13:00 uurNetwerklunch

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Djeyhoun OstowarNederlandse ambassade KievT: 00 380 (50) 394 90 90E: djeyhoun.ostowar@minbuza.nlExternal link

Intentieverklaring

Oekraïne en Nederland delen een aantal gemeenschappelijke belangen voor samenwerking op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling. Het tekenen van een intentieverklaring maakt het voornemen om samen te werken formeel. Deze verklaring is ondertekend door het Nederlande ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Oekraïense ministerie van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen en het Oekraïense ministerie van Regionale Ontwikkeling, Bouw en Huisvesting en Gemeenschappelijke Diensten.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Vr 5 okt 2018 9:00 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Aanmelden vóór 20 september
Direct aanmelden