Eén antwoord van de overheid

Seminar Kansen voor Nederlandse ICT-oplossingen in Duitse sectoren

Heeft uw bedrijf ICT-oplossingen en heeft u interesse om uw groei- en investeringskansen te benutten in verschillende Duitse sectoren? Kom dan naar het seminar op 30 november 2017 op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in Den Haag.

Tijdens deze middag heeft u de mogelijkheid uw zakelijke netwerk te vergroten, kennis te maken met enkele Duitse partijen en informatie in te winnen over de activiteiten die EZK in 2018 gaat organiseren.

Het seminar biedt een mooie aanloop naar de Hannover Messe, die van 23 tot en met 27 april 2018 plaatsvindt. De Messe is een van de grootste industriële beurzen ter wereld. Digitalisering en ICT-toepassingen zijn onlosmakelijk verbonden met een moderne (industriële) economie, dus in 2017 was er voor de eerste keer ook een Holland IT & Smart Industry House op de Hannover Messe.

Programma Kansenseminar

Het programma informeert Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en regio’s verder over de ontwikkelingen in verschillende Duitse sectoren en brengt de aanwezige Duitse cluster- en netwerkorganisaties en kennisinstellingen in kaart.

Ook krijgen de deelnemers de ruimte om aan te geven wat voor steun zij nodig hebben om hun kansen in Duitsland te vergroten.

Programma
15.00 – 15.15 uur Inloop met koffie en thee
15.15 – 15.30 uurOpening door dagvoorzitter
15.30 – 16.00 uurToelichting onderzoekKansen voor de Nederlandse ICT-sector in Duitsland
16.00 – 16.15 uur Presentatie activiteiten van het ministerie van EZK voorde Nederlandse ICT-sector in aanloop naar de Hannover Messe 2018
16.15 – 17.00 uurWorkshops met Duitse en Nederlandse experts indigitalisering en ICT-toepassingen in de moderne economie
17.00 – 17.05 uurAfsluiting
17.05 – 18.00 uurNetwerkborrel

Aanmelden

Meld u aan External linkvóór 29 november.

Deelname is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Voor Nederlandse ICT-bedrijven zijn er volop mogelijkheden voor groei en investering in Duitsland. Er is een toenemende vraag naar kennis en kunde op de thema’s:

  • Internet of Things
  • Cyber Security
  • Big Data
  • Software Robotics
  • Cloud en Blockchain.

Door de innovatieve en concurrerende ICT-sector hebben Nederlandse bedrijven vaak al oplossingen op de plank liggen op technologische gebieden en domeinen. Daarom kunnen zij inspelen op de ontwikkelingen in Duitsland, blijkt uit onderzoek van het ministerie van EZK. Dat biedt kansen voor samenwerking, toenemende export en kennisuitwisseling.

Het onderzoek Export opportunities of the Dutch ICT sector to Germany External linkheeft een aantal Duitse sectoren in kaart gebracht: land- en tuinbouw, automotive, de maakindustrie, gezondheidszorg en infrastructuur.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Rijksdienst voor Ondernemend NederlandJim van der ZwanE: jim.vanderzwan@rvo.nlExternal link

Kansenseminar Duitsland

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Do 30 nov 2017

Tijd

15:00 - 18:00 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Het aantal deelnemers is beperkt
  • Meld u aan vóór 29 november
Direct aanmelden