Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Save the date: CleanEnviro Summit 2018 Singapore

Beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers kunnen zich tijdens de CleanEnviro Summit Singapore laten inspireren, nieuwe contacten leggen en concrete oplossingen delen voor milieuvraagstukken van grote steden. De 4e editie van de CleanEnviro Summit Singapore vindt plaats van 8 tot en met 12 juli 2018.

Het tweejaarlijkse evenement biedt een podium aan bedrijven en instellingen die actief zijn in duurzame mobiliteit, luchtkwaliteit, energie-efficiëntie en afvalmanagement. De CleanEnviro Summit 2018 biedt veel verschillende activiteiten. Zo tonen verschillende bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen tijdens de City Solutions vakbeurs. Uitdagingen en succesverhalen worden gedeeld tijdens de Clean Environment Leaders Summit en de Regulators Roundtable. Daarnaast zijn er verschillende technologie- en R&D-showcases, businessforums, technische tours en exclusieve netwerkmogelijkheden. De thema’s zijn: afvalmanagement, schoonmaak, ongediertebestrijding, tegengaan van milieuvervuiling en schone energie.

In 2016 had de CleanEnviro Summit meer dan 21.000 deelnemers uit 125 landen, waaronder meer dan 1.000 bedrijven. Geschat wordt dat de CleanEnviro Summit 2016 heeft geleid tot nieuwe zakelijke overeenkomsten ter waarde van € 12,1 miljard.

Meerdere evenementen

In de week van de CleanEnviro SummitExternal link vinden nog 2 evenementen plaats: de Singapore International Water WeekExternal link (SIWW) en de World Cities SummitExternal link (WCS). De 3 conferenties hebben een gezamenlijke vakbeurs: City Solutions.

Achtergrond

De leefomgeving en milieutechnologie zijn voor Singapore belangrijke aandachtsgebieden. In de Sustainability Blueprint 2015 van het Ministry of National Development van Singapore staan de duurzaamheidsdoelen voor 2030. Belangrijke doelen voor onderzoek en ontwikkeling zijn het verbeteren van de productiviteit, leefbaarheid en duurzaamheid van de stad.

De afgelopen jaren heeft Singapore veel geïnvesteerd om de watercyclus circulair te maken, met NEWater (drinkwater uit afvalwater) als technologisch succes. Ook doet Singapore veel onderzoek naar het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater.

Op andere gebieden, zoals afvalmanagement, kan Singapore nog veel stappen zetten. Het land produceert 19 kilo elektronisch afval per persoon per jaar en staat daarmee op nummer 2 in Azië. Per persoon wordt 140 kilo voedsel per jaar weggegooid. Dat is 2 keer zoveel als in Nederland. In de hele afvalketen wordt 60% gerecycled, 38% verbrand en 2% direct gestort op het afvaleiland Pulau Semakau, dat naar verwachting in 2035 vol is.

Meer informatie

De inschrijving voor deelname aan de vakbeurs is geopend. Wilt u meer weten over de CleanEnviro Summit (of een van de andere evenementen) en hoe u aanwezig kunt zijn? Neem dan contact op met:

Innovatie Attaché Netwerk SingaporeE: sin-ia@minbuza.nlExternal link

Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Singapore

Datum

Zo 8 jul 2018 - 12 jul 2018

Kosten

Onbekend