Van de overheid. Voor ondernemers.

Save the date: Bioenergy Science and Technology Conference Brazilië

Van 17 tot en met 19 oktober 2017 vindt in Brazilië de 3e editie van de Bioenergy Science and Technology Conference (BBEST) plaats. Voor kennisintensieve bedrijven en voor onderzoekers is BBEST hét bio-energie event in Latijns Amerika. U wordt er bijgepraat over de meest recente ontwikkelingen in wetenschap & technologie en legt nieuwe contacten.

BBEST 2017 is een internationale conferentie, met een bijzondere positie voor de langdurige en succesvolle samenwerking tussen Nederland en Brazilië in de bio-economie. Sinds de vorige editie in 2014 zijn er belangrijke stappen gezet in de bio-economie, zoals het opstarten van commerciële tweede-generatie bio-ethanol productie in Brazilië en in de VS en de opkomst van bio-materialen.

Nieuwe realiteit

Wetenschap en industrie hebben steeds meer aandacht voor de technologische uitdagingen bij grootschalige, geïntegreerde bio-raffinage, binnen de randvoorwaarden van de bio-economie. Deze nieuwe realiteit vormt het kader voor BBEST 2017 en de sessies over wetenschap en technologie. Bio-energie wordt daarbij gezien als onderdeel van een bredere bio-economie, met links naar bio-materialen, bio-technologie, industriële innovatie en duurzame ontwikkeling.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: duurzaam landgebruik, landbouw productiviteit en technologie, invloed van schaal en logistiek, geïntegreerde bio-raffinage, geavanceerde materialen en bio-brandstoffen voor luchtvaart, maritiem en wegtransport.

BBEST 2017 geeft in het bijzonder aandacht aan toekomstige generaties, start-ups en mkb. De finale van de Global Biobased Business Competition vindt plaats tijdens de conferentie, net als 'Meet the CEO'-sessies voor studenten en jonge onderzoekers.

Organisatie

De conferentie heeft een gedeeld Nederlands-Braziliaans voorzitterschap: Gláucia Mendes Souza (Universiteit van São Paulo, FAPESP BIOEN) en Luuk van der Wielen (TU Delft, BE-Basic). Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en TU Delft zijn lid van de programmacommissie.

Resultaten van gezamenlijke R&D projecten komen aan bod, als onderdeel van het Braziliaanse FAPESP BIOEN-programma (10 projecten met BE-Basic en 7 projecten met NWO).

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Details

Locatie

São Paulo, Brazilië

Datum

Di 17 okt 2017 - 19 okt 2017

Kosten

Onbekend
Direct aanmelden