Eén antwoord van de overheid

Ontdek Circulair Inkopen op de Beurs 2018

Circulair inkopen is dé uitdaging van nu als u inkoopt voor de overheid. Het is een gevolg van het nieuwe Klimaatakkoord. Kom op 7 november naar de Circulaire Beurs 2018 en ontdek hoe u circulariteit het beste aanpakt.

In een circulaire economie worden producten en materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Zo behouden grondstoffen hun waarde en blijft de CO2-uitstoot beperkt. De economie wordt elk jaar circulairder. Toch hebben overheden hun inkoop hier nog nauwelijks op aangepast. Eén oorzaak is dat de overheid het duurzame marktaanbod nog niet kent. Daar brengt de Circulaire Beurs 2018 verandering in.

Innovatieve producten en diensten

Op de Circulaire Beurs laten start-ups en andere bedrijven zien met welke innovatieve producten en diensten u uw inkoopproces verduurzaamt. Zij doen dat op de 'circulaire markt'. Vier thema’s staan centraal:

  • Circulaire bouw
  • Circulaire stadslogistiek (in samenwerking met Green Deal Zero Emission)
  • Reduceren van afval
  • Circulair voedsel

Inspirerende kennis en ervaringen

Naast de circulaire markt zijn er maar liefst 16 inhoudelijke workshops, verspreid over de beursdag. Daarnaast zijn er twee Lagerhuis-sessies waar de overheid en de markt elkaar ontmoeten. Hier kunt u uw kennis over de circulaire bouw, stadslogistiek/mobiliteit, verminderen van afval en duurzaam voedsel vergroten en verder verdiepen.

Speciaal vervoer

Omdat de beurs gaat over de impact op CO2, vragen wij alle bezoekers met zero emissie naar de beurs te komen. Denk dan aan het openbaar vervoer, elektrisch vervoer of de fiets. Vanaf het Centraal Station Den Haag rijden (gratis) elektrische shuttles voor het vervoer naar de locatie.

Meld u nu aan!

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag

Datum

Wo 7 nov 2018

Tijd

10:00 - 17:00 uur

Kosten

Gratis

Direct aanmelden