Eén antwoord van de overheid

Mogelijkheden voor tuinbouw in Zimbabwe

Bent u actief in de tuinbouwsector en wilt u activiteiten opstarten in Zimbabwe? Of bent u hier juist al actief en wilt u uw onderneming uitbreiden? Kom dan naar onze Rondetafelsessie.

Tijdens dit open overleg worden de mogelijkheden in de agrosector besproken. Zimbabwe biedt kansen voor zowel tuinbouwleveranciers als importeurs vooral in de groente en fruit sector.

Groeiende markt

Zimbabwe was ooit een tuinbouwproducent van belang en het land heeft het in zich om dat in de toekomst weer te worden. Wereldwijd neemt het verspreidingsgebied van landbouw af, terwijl de noodzaak aan productie toeneemt. In Zimbabwe zijn de mogelijkheden tot uitbreiding en het professionaliseren van de tuinbouwsector erg groot.

Een ‘Centre of exellence’ biedt goede mogelijkheden voor demonstraties van technologie en training. Dit steunt ook de lokale sectorontwikkeling. Tegelijkertijd biedt dit een platform voor het Nederlandse bedrijfsleven om hun activiteiten in Zimbabwe op te starten of uit te breiden.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Presentatie van het rapport “Horticulture Centre of Excellence Zimbabwe” door consultant Francis Hoogerwerf van Green Works Consultancy
  • Ervaringen van het Nederlandse bedrijfsleven en andere organisaties met werken in de tuinbouwsector van Zimbabwe
  • Discussie over het rapport met geïnteresseerde Nederlandse bedrijven
  • Bespreken van kansen en mogelijke projecten
  • Uitleg over in te zetten instrumenten van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland door Private Sector Development-coach Frank Buizer

De Nederlandse ambassadeur in Zimbabwe, mevrouw Barbara van Hellemond, neemt ook deel aan de sessie.

Zo doet u mee

Deelname is gratis. Meld u per e-mailExternal link aan.

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Vr 2 feb 2018

Tijd

14:00 - 16:30 uur

Kosten

Deelname is gratis. Meld u per e-mailExternal link aan.
Direct aanmelden