Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

Op 6 november organiseert RVO.nl een Masterclass over het instrument Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving. Deelnemers kunnen tijdens deze masterclass kennismaken met de nieuwste versie van deze rekentool.

De masterclass is er voor consultants en voor energie-experts van grotere gemeenten of corporaties.

Rekentool

Tijdens de Masterclass presenteren we de nieuwste update van het rekeninstrument Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving. Met dit instrument kunt u verschillende warmte- en koudevoorzieningsopties met elkaar vergelijken. Dit kan zowel op gebiedsniveau als op gebouwniveau (woningbouw en utiliteit). Ook primair fossiel energieverbruik en de CO2-uitstoot komen in beeld. Ook kan er al gerekend worden met de BENG-eisen.

Aangescherpte regels

In deze versie kan gerekend worden met de huidige EPC eisen. Ook is het actuele Energielabel erin opgenomen. Het instrument maakt daarbij gebruik van de nieuwste versie van de referentiewoningen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Ook kan er reeds gerekend worden met de BENG-eisen, die gaan gelden per 2021.

Tijdens de Masterclass kunt u oefenen met het instrument, zodat u het vervolgens vlot kunt toepassen in uw eigen werk.

Meld u aan

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.Wel is aanmelden vooraf noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.External link

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Croeselaan 15
Utrecht

Datum

Di 6 nov 2018

Tijd

9:00 - 13:00 uur

Kosten

Gratis