Eén antwoord van de overheid

Masterclass Omgevingsmanagement Windprojecten

Wegens grote belangstelling organiseert RVO.nl nogmaals een Masterclass Omgevingsmanagement voor professionals van gemeenten en provincies die betrokken zijn bij windprojecten.

Aan de hand van enkele praktische voorbeelden leert u de essentie van een zorgvuldig omgevingsproces. Welke activiteiten zijn belangrijk? Wat doet u zelf en wat mag u van anderen verwachten?

Programma

De masterclass combineert theorie met praktijkvoorbeelden en gaat in op vragen als:
  • Wat is een planmatige aanpak van strategisch omgevingsmanagement?
  • Hoe maak je een omgevingsanalyse met issues en stakeholders?
  • Hoe formuleer je een strategie die aansluit op de omgevingsanalyse?
  • Wat zijn de uitgangspunten voor een professionele stakeholderdialoog?
U leert werken met het Canvas Omgevingsmanagement, een praktisch hulpmiddel om in korte tijd de essenties van het omgevingsmanagement te formuleren.

Meld u aan

Kosteloos aanmelden kan tot 1 maart 2018 via dit registratieformulierExternal link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Organisatie

De trainers van deze bijeenkomst zijn:
  • Thijs Kraassenberg, een ervaren omgevingsmanager voor overheden en bedrijven. Hij heeft afgelopen jaren gewerkt aan projecten van Wind op Zee en Wind op Land.
  • Johanneke de Lint, gespecialiseerd in stakeholderdialoog, samenwerken en strategisch omgevingsmanagement. Zij werkt volgens de internationaal erkende Mutual Gains-benadering. Johanneke heeft ruime ervaring met projecten in de energiesector.

Details

Locatie

Zwolle

Datum

Ma 12 mrt 2018

Kosten

Gratis
Direct aanmelden