Eén antwoord van de overheid

Masterclass: Artificial Intelligence (AI) en hoger onderwijs

Wilt u weten hoe u kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence (AI)) binnen het hoger onderwijs kunt gebruiken? Kom dan naar de Masterclass over dit thema.

De workshop biedt (een basis aan) informatie die u kunt verwerken in uw reguliere onderwijs. Sprekers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de octrooiwereld lichten dit onderwerp vanuit hun perspectief toe.

Programma

13:00-13:30Inloop met koffie/thee
13:30-14:15

AI als revolutie in de transport

Mark Pecqueur, docent & onderzoeksontwikkelaar Autotechnologie bij Hogeschool Thomas More neemt ons mee naar een wereld waarin er geen energie- en emissieprobleem bestaat. Hij legde de basis voor twee patenten die gerelateerd zijn aan het gebruik van waterstof. Dit, en het gebruik van kunstmatige intelligentie gaan ons mobiliteits- en logistieke systeem compleet veranderen en zal een markt openen die we nu nog niet kennen. Dan zijn er dingen mogelijk die we nu voor onmogelijk houden zoals onbeperkte mobiliteit.

14:15-14:30Q&A’s
14:30-15:15

AI en de nakijkrevolutie (Codas).

Prof. dr. Richard De Mulder, uitvinder van het Codas-algoritme voor conceptuele documentanalyse, is emeritus hoogleraar Informatica en Recht aan de Erasmus Universiteit. Hij vertelt tijdens deze masterclass over de Codas-software van Andromatics. Deze software maakt het mogelijk om opdrachten of examens met open vragen geautomatiseerd na te kijken. Dit maximaliseert de tijd die docenten aan kennisoverdracht kunnen besteden en minimaliseert de tijd die nodig is voor het beoordelen.

15:15-15:30Q&A’s
15:30-15:50

Revolutie in het onderwijs.

Edwin Muntjewerff, docent aan de Haagse Hogeschool en als één van de eerste betrokken bij Codas, gaat in op de minor ondernemen. Hij legt uit dat je de kwaliteit van de ondernemersplannen kan bevorderen door onder andere goede kennis van Intellectueel Eigendom. Het Codas-formulier is hier een vast onderdeel van.

15:50-16:15Q&A's
16:15-17:15Borrel en netwerken

Aanmelden

Meld u aan via het online aanmeldformulier.External link

Na deelname kunnen docenten een certificaat op naam krijgen in het kader van deskundigheidsbevordering.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

ECE Campus
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam

Datum

Wo 28 nov 2018 13:00 uur

Kosten

Deelname is gratis

Direct aanmelden