Van de overheid. Voor ondernemers.

Innovatiemissie industriële elektrificatie en Power-2-X, Noordrijn-Westfalen

Bent u actief in de procesindustrie? Heeft u interesse in industriële elektrificatie of de omzetting van elektriciteit in andere vormen van energie of producten? Bent u geïnteresseerd in samenwerking met Duitsland of wilt u weten hoe uw Duitse en Vlaamse collega’s omgaan met deze onderwerpen? Ga dan mee met onze innovatiemissie.

Deze missie past in de trilaterale strategie om de chemische industrie in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen te versterken. De missie begint met een gezamenlijke workshop op de eerste dag, gevolgd door bezoeken aan Duitse bedrijven en kennisinstellingen op dag 2 en 3.

Energie-intensieve industrie

Nordrhein-Westfalen staat bekend om zijn energie-intensieve industrie en de chemische sector. Veel bedrijven onderzoeken en ontwikkelen technologieën voor de industriële elektrificatie. Belangrijke bedrijven en onderzoeksinstituten op dit gebied, zoals ThyssenKrupp, Covestro, RWTH Aachen en Forschungszentrum Jülich, zijn gevestigd in deze regio. De missie is georganiseerd in samenwerking met de regering van Noordrijn-Westfalen en andere lokale netwerkpartners en bestaat uit 2 delen.

13 september: workshop

Het doel van de workshop op de eerste dag is om Nederlandse, Vlaamse en Duitse bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheid samen te brengen om inzicht te geven in trends op het gebied van industriële elektrificatie en Power2X. De workshop is ook bedoeld om mogelijkheden voor internationale samenwerking te onderzoeken.

Duitse, Vlaamse en Nederlandse experts, van bedrijven en onderzoeksinstituten, geven u een overzicht van activiteiten in het veld en presenteren interessante projecten. Tijdens de matchmakingsessie bouwt u aan uw netwerk en wisselt u van gedachten met andere deelnemers.

14-15 september: diverse bezoeken

Tijdens het tweede deel van het programma, op dag 2 en 3, bezoekt u meerdere bedrijven en onderzoeksinstituten in Duitsland. Deze partijen laten zien hoe zij omgaan met de inzet van elektriciteit en geven een inkijkje in hun strategie. Uiteraard is tijdens deze 2 dagen voldoende tijd om over deze onderwerpen verder te discussiëren.

Kosten

  • Workshop 13 september: gratis deelname
  • Innovatiemissie 14 en 15 september: €175,- (inclusief lunch, diner en transfer tijdens het programma, exclusief reis- en verblijfskosten)

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan het programma? Meld u dan aan vóór 30 augustus 2017.

Let op: wilt u deelnemen aan beide onderdelen? Dan dient u zich voor beide apart te registreren.

Vragen?

Als u vragen heeft over de innovatiemissie, dan kunt u contact opnemen met:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), via Hans Bosch, adviseur, email: innovatiemissies@rvo.nl

Details

Locatie

Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Datum

Wo 13 sep 2017 - 15 sep 2017

Kosten

  • Workshop 13 september: gratis deelname
  • Innovatiemissie 14 en 15 september: €175,-
Direct aanmelden