Eén antwoord van de overheid

Innovatiemissie Cybersecurity, RSA Conference, San Francisco

Bent u actief op het gebied van cybersecurity én heeft u interesse om de mogelijkheden voor u en uw bedrijf in de Verenigde Staten te verkennen? Ga dan mee met een innovatiemissie naar Californië in het kader van de RSA expo en conferentie die daar plaatsvindt.

De laatste jaren zetten de VS vol in op cybersecurity: driekwart van de wereldwijde (R&D) investeringen worden in de VS gedaan. Een derde van alle Amerikaanse cybersecuritybedrijven bevindt zich in Californië.

De RSA-expo en conferentie (16-20 april) in San Francisco is één van de grootste IT veiligheidsconferenties in de wereld, met meer dan 50.000 deelnemers. Alle belangrijke spelers op het gebied van IT-veiligheid komen naar deze conference.

Invloedrijke experts van grote cybersecuritybedrijven, zoals Palo Alto Networks, McAfee, Cisco, Microsoft en IBM delen de nieuwste inzichten. Maar ook experts vanuit de Amerikaanse overheid en vele internationale delegaties delen hun kennis. Op de expo presenteren meer dan 550 bedrijven zich en er is genoeg tijd om te netwerken in de exporuimte.

Activiteiten

Tijdens de missie kunt u deelnemen aan de RSA conferentie. We organiseren ook extra bedrijfsbezoeken en (netwerk)activiteiten met smaakmakers in de industrie, de overheid en de topuniversiteiten Berkeley en Stanford University.

Daarnaast organiseren wij met verschillende partners zoals EIT digital (Europese netwerkorganisatie) en andere delegaties gezamenlijke inhoudelijke (expert) sessies met panel/workshop en netwerkrecepties.

Lees meer achtergrondinfo in het document Background information, te vinden bij Download, onderaan deze pagina.

Het doel van deze missie

Het doel is om met partijen uit de Verenigde Staten een constructieve samenwerking op te zetten, de markt te verkennen en de huidige Nederlandse kennis over cybersecurity te positioneren en te verbreden. Daarvoor moeten wij als Nederland aanwezig zijn op deze beurs en onszelf presenteren.

Als de missie voldoende kansen oplevert, gaan we met geïnteresseerde partijen en de Nederlandse overheid verkennen hoe we een vervolg aan deze missie kunnen geven.

Voor wie

Bij voorkeur R&D managers, CTO’s, CEO’s en business development managers van geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen, mogelijk aangevuld met overheidsvertegenwoordigers. Er is beperkt plek, meld u dus snel aan.

Conceptprogramma

Het missieprogramma is in ontwikkeling. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met de specifieke wensen van de deelnemers.Het conceptprogramma in het kort:

  • Met select gezelschap bedrijven/ondernemers en kennisinstellingen de RSA-conferentie bezoeken, incl. aanvullend programma in Silicon Valley voor een verkenning van het netwerk in de VS en mogelijkheden voor samenwerking.

Tijdens de conferentie:

  • Indien mogelijk faciliteren van deelname aan paneldiscussies in het programma;
    • Een (matchmaking)workshop en receptie (op het Consulaat Generaal) met Amerikaanse collega’s.
    • Een of meerdere bedrijfsbezoek(en) in San Francisco en Silicon Valley.

Lees het hele conceptprogramma External link

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 per persoon, exclusief btw. Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma.

Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten en kosten voor deelname aan de RSA Conference (full conference pass). De organisatie zal met RSA proberen een korting te regelen.

Hotelprijzen zullen rond de $ 300-400 p.n. liggen. Verwacht verblijf zal 5 nachten zijn.

De - aan te raden - full conference pass kost $ 1895 (€ 1587) per persoon bij deelname van 5 personen of meer. De goedkopere Discover Pass kost $ 595 (€ 498) per persoon, maar geeft slechts zeer beperkt toegang tot sessies en keynotes.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meldt u dan vóór vrijdag 16 februari 2018 aan via het registratieformulierExternal link. Uw definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook bekijken we hoe goed uw technologie binnen de scope en doel van de missie past.

Informatiebijeenkomst 14 februari

Voor geïnteresseerden en deelnemers organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) op 14 februari van 15.00 uur tot 17.30 uur een informatiebijeenkomst bij RVO.nl in Den HaagExternal link. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • toelichting achtergrond en waarom innovatiemissie RSA
  • ervaring RSA Beurs
  • belang/meerwaarde aanwezigheid op de RSA en ervaring Sillicon Valley en Amerikaanse markt
  • toelichting opzet en (onderdelen) programma van de missie

Tevens is er ruimte voor vragen en aanvullende wensen, en stellen we samen de gezamenlijke propositie op. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar innovatiemissie@rvo.nlExternal link.

Meer informatie

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met:Lotte SchippersCoördinator Internationale Technologie en InnovatiemissiesE lotte.schippers@rvo.nlExternal linkT +31 (0)88 042 1549

Details

Locatie

Verenigde Staten, San Francisco

Datum

Zo 15 apr 2018 - 20 apr 2018

Kosten

Deelnamekosten zijn € 250, exclusief btw.
Direct aanmelden