Eén antwoord van de overheid

Informatiebijeenkomst European Defence Action Plan

Bent u actief in de defensie-industrie? Wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen in Europa op defensiegebied en over de onderwerpen op de Europese onderzoeksagenda staan?? Kom dan naar de informatiebijeenkomst European Defence Action Plan.

Ook het aankomende ontwikkelprogramma en de voorwaarden voor deelname aan de verschillende programma’s komen aan bod.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert de bijeenkomst in samenwerking met TNO en NIDV (de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid.

Tijdens de middag geven we meer uitleg over de Europese ontwikkelingen, de kansen voor de Nederlandse industrie en het mkb. We vertellen ook hoe u succesvol kunt deelnemen aan de verschillende programma’s.

Programma

Het voorlopige programma is als volgt:

Tijd Onderdeel
14.30-15.00 Registratie
15.00-15.10Welkom en introductie
15.10-15.40 Laatste ontwikkelingen in het Europese defensiebeleid,Gerlof de Wilde (ministerie van Defensie)
15.40-16.00Europees Defensie onderzoek,door Paul Kruis (RVO.nl)
16.00-16.30Pauze
16.30-17.00Europees Ontwikkelprogramma,John Jansen (NIDV)
17.00-17.30Het zoeken en versterken van Europese samenwerking,Frans Kleyheeg (TNO)
17.30 - Afsluitende borrel

Locatie: Eindhoven, de definitieve locatie volgt.

Aanmelden

U kunt zich online aanmeldenExternal link.

Achtergrond

Het inzetten en aanschaffen van nieuwe middelen in het defensiedomein is duur en technologisch complex. De uitgaven in de EU voor defensie daalden fors tussen 2001 en 2010, wat grote gevolgen heeft gehad op de uitgaven voor R&D.Samen met het krimpen van deze budgetten, zorgt de fragmentatie van de Europese markt voor onnodige R&D-kosten en onvoldoende investeringen in nieuwe technologie.Dit heeft als risico dat Europa achterblijft op belangrijke expertise gebieden en zijn onafhankelijkheid verliest in sleutelgebieden voor defensie.

De Europese Commissie heeft een European Defence Action Plan opgesteld om deze tekortkomingen aan te pakken en de defensie industrie te versterken. Dit omvat onder andere een onderzoeksprogramma en een ontwikkelprogramma.De activiteiten moeten bijdragen aan het versterken van de Europese defensiemarkt, standaardisatie bevorderen en synergie bevorderen tussen civiele en militaire technologieën.

Lees meer over het Europees defensieactieplan.External link

Details

Locatie

Eindhoven

Datum

Di 15 mei 2018

Tijd

14:30 - 18:30 uur

Kosten

Deelname is gratis
Direct aanmelden