Van de overheid. Voor ondernemers.

Handelsmissie bedrijven Oost-Nederland naar Noordoost-China

Heeft u een bedrijf in Oost-Nederland en wilt u zakendoen in China? In de sectoren HTSM en milieutechnologie? Ga dan van 17 tot en met 23 september 2017 mee met de handelsmissie naar de provincie Liaoning in Noordoost-China.

Na de succesvolle handelsmissie uit 2016 gaat er dit jaar opnieuw een delegatie van bedrijven uit Oost-Nederland naar China. De handelsdelegatie staat onder leiding van gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel. U bezoekt de steden Dalian en Shenyang en volgt gezamelijk een programma met bedrijfsbezoeken en seminars. U wordt ook in contact gebracht met Chinese zakenpartners. De missie wil de exportrelaties tussen Oost-Nederland en de provincie Liaoning bevorderen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De provincie Liaoning ligt aan de Bohaizee en Gele zee en is de gateway tot het noordoosten van China. Voor bedrijven in de maakindustrie en milieutechnologie sector liggen er veel kansen.

China wordt steeds duurzamer. Met aanpassingen in de milieuwetgeving en verschillende nationale actieplannen wordt er hard gewerkt aan het aanpakken van milieuverontreiniging en het verbeteren van productieprocessen. Er is nog veel ruimte voor verbetering in deze sectoren en dat biedt kansen voor (Oost)-Nederlandse bedrijven om hun producten, engineering, diensten en deskundigheid te introduceren bij lokale bedrijven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de missie ontvangen, van gedachten wisselen over de verdere invulling van het programma of aanmelden? Neemt u dan contact op met:

Martin LeushuisRemco Lucassen
Campfac BVOOST NV
T: 06 05 93 49 45T: 06 20 13 25 31
E: m.leushuis@campfac.comE: remco.lucassen@oostnv.nl

Voor meer informatie over kansen voor Nederlandse bedrijven in het noordoosten van China kunt u contact opnemen met het NBSO in Dalian:

NBSO DalianChief Representative: Renée DerksDeputy Representative: Yin HangT: (+86) 411-39869998E: nbsodalian@nbsodalian.com

Organisatie

De handelsmissie wordt georganiseerd door GO4EXPORT, het stimuleringsprogramma voor export.

GO4EXPORT wordt ondersteund door de provincie Overijssel en uitgevoerd door de samenwerkende partners: Kennispoort Regio Zwolle, MKB-Deventer, Oost NV, Verenigde Maakindustrie Oost, WTC Twente, Hogescholen Saxion en Windesheim, Novel-T en VNO-NCW Midden in afstemming met MKB-Midden, Koninklijke Metaalunie en FME en KvK.

Netherlands Business Support OfficeNederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.

Details

Locatie

China

Datum

Zo 17 sep 2017 - 23 sep 2017

Kosten

  • Deelname aan de handelsmissie is gratis
  • Exclusief eventuele kosten voor individuele afspraken
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening, ongeveer € 2000
  • Aanmelden tot uiterlijk 31 juli
Direct aanmelden