Eén antwoord van de overheid

Factfinding-missie India duurzame energie

Bent u werkzaam in de (duurzame) energiesector? Wilt u ondernemen in India? Ga dan mee met de factfinding-missie energie en solar, naar Mumbai en Delhi.

'The smart money in India today is in renewables'

De verwachting is dat het aandeel duurzame energie (renewables) in India in de periode van 2017 tot 2022 zal groeien met 107 gigawatt, met zon-PV in de hoofdrol. Deze groei wordt door zowel nationaal als regionaal beleid mogelijk gemaakt en gesteund door ambitieuze doelstellingen en competitieve tenders.

Het aandeel duurzame energie in de energiemix van India zal groeien van 16% in 2016 tot bijna 22% in 2022. Dit lijkt relatief gezien misschien geen spectaculaire groei, maar in kilowatt-uren is deze groei gigantisch.

Naar verwachting zorgt zon-PV voor 60% van de groei van duurzame energie. India verwacht dat 62 gigawatt operationeel wordt in de periode 2017–2022. Ontwikkelaars van zon-PV-parken verhogen hun investeringen. De Indiase overheid verwacht dat er een financiering nodig is van $ 200 miljard om hun 'Clean Energy Goal' te halen. De focus hiervan ligt op wind- en zonne-energie, waarvan 80% van het nieuwe PV-aandeel uit grote zonneparken moet komen.

Kansen voor Nederlandse zon-PV-sector

Deze missie is een prachtige kans voor de Nederlandse zon-PV-sector om een bijdrage te leveren aan deze spectaculaire groei. Door mee te gaan met deze factfinding-missie wil RVO.nl uw bedrijf helpen om in India voet aan de grond te krijgen.

Bekijk het voorlopige programmaExternal link.

De missie vindt plaats van 4 tot 9 december 2017.

International Solar Alliance

In Delhi vindt van 7 tot 8 december de vergadering van de International Solar Alliance plaats. Deze alliantie werd door minister-president Modi van India opgericht na de klimaatconferentie COP21 in Parijs.

Kosten

Deelname aan deze factfinding-missie kost € 250. Hierin zijn inbegrepen de kosten voor het programma en de organisatie en het vervoer in Mumbai en Delhi.

De vlucht en hotelkosten zijn voor eigen rekening, net als het vervoer van en naar het vliegveld. Overig vervoer en enkele lunches en diners ter plekke worden georganiseerd door RVO.nl en het consulaat.

RVO.nl kan u helpen met het regelen van uw vlucht en het hotel.

Interesse?

Laat ons vóór 24 november weten of u deel wilt nemen aan deze missie. Neem daarvoor contact op met:

Inge KraftE: inge.kraft@rvo.nlExternal link

We werken nog aan het programma. Wilt u graag een specifiek project of bedrijf bezoeken? Geef dit dan aan ons door. Dan kunnen we dit misschien in het programma opnemen.

Details

Locatie

India, Mumbai en Delhi

Datum

Ma 4 dec 2017 - 9 dec 2017

Tijd

8:00 uur

Kosten

Kosten: € 250. Vlucht, transfer en hotel zijn voor eigen rekening. Geef vóór 27 oktober uw interesse door
Direct aanmelden