Eén antwoord van de overheid

Een digitaal veilig bedrijf, hoe pakt u dat aan?

Twee op de vijf ondernemers wordt getroffen door digitale fraude (waaronder cybercrime)! Dit leidt in veel gevallen tot financiële schade. Denk hierbij aan onbereikbare websites van bedrijven, gijzelsoftware die noodzakelijke bedrijfsgegevens versleutelt, diefstal van gevoelige informatie tot het compleet stilleggen van bedrijven. Het is dus heel dichtbij. Digitale veiligheid (cybersecurity) heeft niets te maken met de grootte van het bedrijf. Iedereen met een klantenbestand en bankgegevens is een potentieel doelwit. En criminelen gaan steeds geraffineerder te werk.

Wat kunt u verwachten

Tijdens het live webinar is Rens de Jong onze tafelheer. Aan zijn tafel nemen o.a. experts Stan Hegt en René van Etten én ondernemer Frank Landhuis plaats. Er is veel aandacht voor de mensfactor bij digitale veiligheid en het veilig online ondernemen via website of webshop. U stelt uw vragen live aan het chatteam en enkele vragen worden direct aan tafel besproken.

Zelf aan de slag

De volgende morgen gaat u direct aan de slag met de praktische tips en tricks. ‘Cybersecurity’ klinkt moeilijk en onbereikbaar, maar er is veel dat u zelf kunt regelen. Uw cybersecurity op orde hebben biedt kansen, zoals het vertrouwen van uw klanten, uw aantrekkelijkheid als zakenpartner en natuurlijk de continuïteit van uw bedrijf.

Over de ondernemer

Frank Landhuis is directeur van Almi Machinefabriek. Hij heeft een cyberaanval meegemaakt en vertelt over zijn ervaringen en hoe hij eruit gekomen is. Hij deelt graag zijn tips met andere MKB-ers.

Over de hacker

Stan Hegt is een goedaardige hacker van beroep. Wat voor Stan begon als hobby op jonge leeftijd, groeide al snel uit tot werk: in het dagelijkse leven werkt Stan voor Outflank - een security bedrijf dat tophackers in dienst heeft en welke zich bezighoudt met aanvalstesten en het beperken van de schade bij digitale inbraken. Als test en uitsluitend op verzoek van hun klanten, heeft Stan bij allerlei organisaties digitaal ingebroken: van oliebedrijven, tot banken en overheidsorganisaties. Daarnaast is Stan regelmatig betrokken bij het oplossen van incidenten, variërend van digitale spionage tot ransomware.

Over de expert

René van Etten is oprichter en directeur van Threadstone. Threadstone biedt bedrijven maximale veiligheidscontrole over systemen en apparaten die gekoppeld zijn aan internet. Voor het MKB heeft hij een scan ontwikkeld, ThreadScan, die volledig geautomatiseerd en periodiek systemen en toepassingen controleert zodat ze beschermd worden tegen cybercriminaliteit.

Details

Locatie

Online
Online
Online Online

Datum

Do 17 mei 2018

Tijd

19:00 - 20:00 uur

Kosten

Gratis
Direct aanmelden