Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere evenementen.

East Africa Business Dialogue

Heeft u interesse in de zakelijke mogelijkheden in Oost-Afrika? Wilt u in één middag met de lokale Nederlandse ambassades, sectorvertegenwoordigers en bedrijven met ervaring in de regio spreken? Kom dan 25 mei naar de East Africa Business Dialogue bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Oost-Afrikaanse economie (Ethiopië, Kenia, Rwanda, Tanzania, Soedan en Oeganda) groeit snel (met groeigemiddeldes rond de 6%). De regio is daarmee ook één van de snelst groeiende consumentenmarkten van zowel Afrika als van de wereld.

Programma

Tijd:Onderdeel:
13.00 uurOntvangst en registratie
13.30 uurOpening: de keynote spreker neemt u mee in het brede scala aan zakelijke kansen in deze regio.
14.00 uurBreak-outsessies met Nederlandse ondernemers en ervaringsdeskundigen.U kunt een keuze maken uit onderstaande onderwerpen:
 • Zakendoen in Oost-Afrika
 • Agrifood en exportfinanciering
 • IT
 • Duurzame energie
 • Sociaal ondernemen
Zie het kopje 'Break-outsessies' voor meer informatie.
15.00 uurInteractieve sessie 'Doing Business in East Africa Meet Up'. Hier gaat u in gesprek met:
 • Deskundigen uit het bedrijfsleven uit de volgende sectoren:Agri-foodWaterEnergie (duurzaam en fossiel)Life Sciences & HealthInfrastructuur en logistiekSociaal ondernemen
 • Handelsmedewerkers en landbouwraden van de Nederlandse ambassades in Oost-Afrika
 • Medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland over verschillende programma's voor bedrijven. Onder andere:Dutch Good Growth FundDHI-demonstratieprojectenHaalbaarheids-en investeringsvoorbereidingsstudiesPIB-Partners International Business
16.30 uurNetwerkborrelU kunt in gesprek gaan met de vertegenwoordigers van de Oost-Afrikaanse ambassades in Den Haag.
17.30 uurAfsluiting

Deelname en aanmelden

Meld u aanExternal link vóór 20 mei. Deelname is gratis. Bij een no-show zonder afmelding wordt € 75 in rekening gebracht.Let op: het aantal deelnemers is beperkt en onder voorbehoud.

Break-outsessies

U kunt kiezen uit:

 1. Break-outsessie zakendoen in Oost-AfrikaZakendoen in Oost-AfrikaBart Engels (Health Access International) & Jan Koopmans (OSO-Enschede)Zakendoen in Oost-Afrikaanse landen biedt kansen, maar kent ook uitdagingen. Jan Koopmans vertelt hoe hij zijn product Road RapidExternal link in de regio op de markt probeert te brengen. Zijn eerdere ervaring in West-Afrika gebruikt hij nu in het Oosten van het continent. Wat komt hij tegen? Wat zijn de do’s en don’ts? Waar moet je rekening mee houden? Vervolgens zal Bart Engels zijn kennis delen over zakendoen in de verschillende landen in de gezondheidssector. Ook het RVO.nl instrumentarium voor het bedrijfsleven komt daarbij aan bod (o.a. DHIExternal link). Natuurlijk kunt u ook met specifiekere vragen bij hen terecht tijdens deze sessie. Deze vindt plaats in een informele setting.
 2. Break-outsessie agrifood en exportfinancieringFinancieringsoplossingen voor agro - export naar Oost-AfrikaMarijn Kastelein (Atradius) & Nico de Groot (Bosman van Zaal)De Oost-Afrikaanse markt voor Nederlandse agroproducten groeit. Heeft u interesse in export van kapitaalgoederen naar Oost-Afrika, maar ondervindt u problemen bij financiering en risicoafdekking? Marijn Kastelein legt uit welke oplossingen er zijn en ondernemer Nico de Groot licht toe hoe de diensten en instrumenten van Atradius hem ondersteund hebben.
 3. Break-outsessie ITPodium voor Afrikaans IT-talent: Ernesto Spruyt (Tunga)Oost-Afrika ontwikkelt zich als een nieuwe bestemming voor (offshore) IT en kent een jonge bevolking met groot enthousiasme voor IT. Wat zijn de uitdagingen en waar liggen de kansen voor IT-ondernemers? Tijdens de sessie neemt Ernesto Spruyt je mee in zijn ervaringen als een IT-pionier in enkele Oost-Afrikaanse landen.
 4. Break-outsessie duurzame energieKansen voor duurzame energie ondernemers in Oost-AfrikaWillem Nolens (Solar Now) & Steven von Eijen (RVO.nl)Bent u benieuwd naar de kansen voor duurzame energie in Oost-Afrika? Steven von Eijen bespreekt de conclusies van zijn rapport over dit onderwerp graag in een interactieve dialoog. Willem Nolens licht vervolgens de praktische kant toe door zijn ervaringen met het opbouwen van een succesvol duurzaam energiebedrijf in Uganda te delen.
 5. Break-outsessie sociaal ondernemenSociaal ondernemen in Oost-AfrikaRachel Tocklu (NATFC-Africa / Coffee Connections) & Stefan Verbunt (RVO.nl)Hoe kunnen Nederlandse ondernemers bijdragen aan ontwikkeling in Oost-Afrika en tegelijkertijd een gezond bedrijf opbouwen? Rachel Tocklu heeft ervaring met sociale ondernemingen in veel landen in Oost-Afrika en is daarmee een vraagbaak voor de geïnteresseerde nieuwkomer. Stefan Verbunt gaat graag met u in gesprek over een veelbelovende aanpak om met meerdere ondernemers aan geïntegreerde gebiedsontwikkeling in Ethiopië te doen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Corinne AbbasRijksdienst voor Ondernemend NederlandE: corinne.abbas@rvo.nlExternal link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Vr 25 mei 2018

Tijd

13:00 - 17:30 uur

Kosten

 • Meld u aan vóór 20 mei
 • Deelname is gratis (bij no-show wordt € 75 in rekening gebracht)