Eén antwoord van de overheid

Dag van de Kredietunie

Bij een kredietunie gaat het om financiering en coaching van ondernemers door ondernemers. Vaak ook als onderdeel van stapelfinanciering. Diverse branches (bijv. bakkerij en binnenvaart) en verschillende regionale initiatieven, hebben al een eigen kredietunie. Ondernemers beoordelen zelf en bepalen samen de leningcondities. Tijdens deze bijeenkomst leert u alles wat u moet weten over Kredietunies.

Onderwerpen van het plenaire programma:

  • stapelfinanciering;
  • de toekomst van blockchain in de financieringswereld;
  • een sessie van het ministerie van EZK over de MKB-Agenda.

Daarna zijn er masterclasses voor intermediairs en accountants over MKB financiering en over de oprichting van een eigen kredietunie. Er zijn twee rondes zodat iedereen twee masterclasses kan volgen. Op basis van de voorkeur van deelnemers worden de masterclasses met de meeste aanmeldingen gegeven.

  1. Masterclass Kredietbeoordeling door kredietunies: hoe doen verschillende kredietunies de beoordeling, wat kunnen zij van elkaar leren. Wat zijn best practices?
  2. Masterclass Mijn kredietunie platform: hoe werkt het platform voor kredietverleners. en wat zijn nieuwe functies?
  3. Masterclass Kredietbeheer: hoe richten kredietunies het kredietbeheer in en hoe gaan we om met zekerheden. Hoe kan de BMKB hierbij worden ingezet.
  4. Masterclass Social media: hoe kun je je als kredietvelrener in de financiële wereld profileren op social media?
  5. Masterclass Coaching: hoe worden ondernemers gecoached bij kredietunies. Wat zijn de valkuilen voor een coach en welke tips en trucs hebben ervaren coaches voor startende coaches?
  6. Masterclass Een eigen kredietunie voor mijn branche of regio: hoe gaat het oprichten van een eigen kredietunie in zijn werk? Hoe kan de VSK daarbij ondersteunen?
  7. Masterclass MKB financiering voor accountants en intermediairs: Lex van Teeffelen neemt accountants en intermediair mee in de wereld van stapelfinanciering.

De Kamer van Koophandel is aanwezig met adviseurs van de KvK Financieringsdesk. Deelname is kosteloos. De dag start om 14.00 uur. Inschrijving gaat via de website van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK).

Details

Locatie

Postillon Hotel Bunnik
Baan van Fectio 1
3981 HZ Bunnik

Datum

Do 7 jun 2018

Tijd

14:00 - 17:00 uur

Kosten

Gratis
Direct aanmelden