Eén antwoord van de overheid

Dit evenement is helaas verlopen!Klik hier voor andere evenementen.

Clinic Bescherm uw digitale innovaties

Op een uitvinding vraagt u octrooi aan. En uw merknaam legt u vast. Maar hoe beschermt u nieuwe software? En hoe gaat u slim en strategisch te werk bij de bescherming van digitale innovaties?

Voor alle innovatieve ondernemers die werken aan apps, big data, algoritmes, smart systems en internet of things organiseert Octrooicentrum Nederland op woensdagmiddag 4 oktober de gratis clinic 'Bescherm uw digitale innovaties'.

Programma

13.00 - 13.30 uur Inlooplunch13.30 - 14.00 uur Energizer: digitale innovaties uit Zuid-Nederland14.00 - 14.45 uur Clinic ronde 1 van Octrooicentrum Nederland14.45 - 15.30 uur Clinic ronde 2 van Octrooicentrum Nederland15.30 - 15.45 uur Wrap up: best practice van ondernemers en experts15.45 - 17.00 uur Netwerkborrel

Clinics

Tijdens de 4 clinics komt de inhoudelijke expertise van Octrooicentrum Nederland samen met de praktijkervaringen van ondernemers en experts. U kunt 2 van de volgende 4 clinics bijwonen:

Clinic 1: Open innovatie en de bescherming van digitale uitvindingen.

Deze quickscan geeft u een introductie in veelvoorkomende beschermingsvormen: auteursrecht, patenten, bedrijfsgeheimen en databankenrecht. Expert Ronald Jansen van Innovation-Circle vertelt over de rol van intellectueel eigendom bij open innovatie.

Clinic 2: Auteursrecht of patent op software?

Over de bescherming van software bestaan veel misverstanden. Welke vorm past bij uw innovatie? In deze clinic hoort u de criteria van elke beschermingsvormen. Peter Philippens van IdeAtics vertelt over zijn praktijkervaringen bij zijn aanvraag voor een softwarepatent.

Clinic 3: Slim verdienen aan digitale innovatie.

Patenten kosten geld, dus strategische keuzes zijn belangrijk. Welke investering past het best bij uw innovatie en bij uw bedrijf? Stephan van den Brink van Manus VR vertelt over zijn afwegingen en keuzes.

Clinic 4: Masterclass softwarepatenten.

Arjan van der Maarl en Erik Visscher zijn gespecialiseerde octrooigemachtigden. Ze vertellen over het technisch effect en de grenzen bij het patenteren van software. Ook kunt u kort toetsen of uw type ICT-uitvinding in aanmerking komt voor patentering.

Locatie

Let op: de locatie is gewijzigd! De clinic vindt plaats op het Ondernemersplein Eindhoven, J.F. Kennedylaan 2, 5612 AB Eindhoven.

Deelnemen?

Geef u op voor de bijeenkomstExternal link en maak een keuze voor deelname aan 2 clinics. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

1 dag

Kosten

Deelname is kosteloos