Van de overheid. Voor ondernemers.

Circulaire economie innovatiemissie Taiwan

Bent u ondernemer en actief in de circulaire economie? Wilt u samenwerken met Taiwan en de kansen daar benutten? Ga dan in september mee met de Circulaire Economie Innovatiemissie in Taiwan.

Van 24 tot en met 29 september 2017 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met de gemeente Almere, het Holland Circular Hotspot (HCH) en het Netherlands Trade and Investment office (NTIO) deze innovatiemissie.

De missie staat onder leiding van burgemeester Franc Weerwind van de gemeente Almere en heeft 2 doelen:

  • beter inzicht krijgen in de circulaire economie ontwikkelingen in Taiwan en
  • de mogelijkheden voor langdurige samenwerking met Taiwan verkennen en/of benutten.

Toenemende aandacht voor circulaire economie in Taiwan

Nederland staat in Taiwan bekend als koploper in de circulaire economie. Een onderwerp dat door de nieuwe regering in Taiwan tot één van de nationale pijlers is benoemd. De Taiwanese overheid wil met het oog op een duurzame toekomst in de komende jaren grote stappen gaan maken in het toepassen van circulaire principes en ontwerpstrategieën en trekt daarvoor miljarden euro’s uit.

Unieke Nederlandse circulaire innovaties

Nederland huisvest een groeiend aantal ondernemingen en kennisinstellingen met unieke circulaire innovaties. Ons land kan Taiwan uitstekend ondersteunen in de overgang naar een circulaire economie, bijvoorbeeld op het gebied van circulaire:

  • design en architectuur (design and architecture)
  • gebouwde omgeving (built environment)
  • scan
  • aanbesteding (procurement)
  • trainingsprogramma (training program)

Bekijk het document ’Circular Economy in Taiwan‘ voor meer achtergrondinformatie.

Voor wie?

Bedrijven, kennisinstellingen en andere geïnteresseerde organisaties die willen inspelen op de kansen in Taiwan op het gebied van circulaire economie. Nederland heeft binnen dit onderwerp namelijk veel kennis en technologie ontwikkeld die in Taiwan vaak nog ontbreken. We zetten vanuit Nederland in op het bouwen van een meerjarig samenwerkingstraject met Taiwan. Een eerste stap is een kennis- en technologische innovatiemissie.

Concept missieprogramma

Het missieprogramma (bij Downloads onderaan deze pagina) is in ontwikkeling en vullen we de komende weken verder in, mede op basis van uw mogelijke deelname en specifieke wensen. Momenteel bevat het conceptprogramma onder andere een bezoek aan Taipei, Taichung en Tainan voor deelname aan verschillende Circularie Economieforums en matchmakingsessies. Verder staan ook diverse bedrijfsbezoeken en rondetafelgesprekken (met lokale overheden) op de planning.

Relatie met Almere

De gemeente Almere heeft goede relaties met Taiwan. Dit zich uit in stedenbanden met Taipei, Tainan en Taichung. Burgemeester Weerwind zal tijdens deze missie optreden als bestuurlijk delegatieleider.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen €250 per persoon. Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners, indien vermeld in het programma.

Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten) en alle individuele kosten.

Belangstelling en aanmelding

Heeft u interesse in samenwerking met Taiwan op het gebied van Circulaire Economie en wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór woensdag 16 augustus 2017 aan via het registratieformulier. Wacht niet te lang: het aantal deelnemers aan de missie is beperkt. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname en benaderen we u over uw specifieke wensen met betrekking tot het programma.

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met RVO.nl, Internationaal Innoveren op (088) 602 4210, of met:

Tong JiangAdvisor Technology & Innovation MissionsTong.Jiang@rvo.nl+31 (0)6 10897326

Chantal MasEvent Coordinatorchantal.mas@rvo.nl+31 (0) 88 602 5270

The Netherlands Trade and Investment office (NTIO):

Jody ChenDeputy Head of Economic Departmentjodychen@ntio.org.tw+886 (0)2-8758 7200 ext. 227

Of stel uw vraag in een e-mail naar innovatiemissies@rvo.nl.

Details

Locatie

Taiwan

Datum

Zo 24 sep 2017 - 29 sep 2017

Kosten

De kosten bedragen € 250 per persoon. Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten
Direct aanmelden