Eén antwoord van de overheid

Business Forum Singapore-Nederland

Bent u als innovatieve Nederlandse ondernemer geïnteresseerd in het verkennen van de investerings- en handelsmogelijkheden die Singapore u te bieden heeft? Dan bent u van harte welkom op donderdagmiddag 22 november in Rotterdam of vrijdagmiddag 23 november in Eindhoven.

In Rotterdam ligt het accent op Sustainable Economic Development. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners.

Het programma in Eindhoven wordt samen met partijen in Brainport Eindhoven georganiseerd. Het accent ligt op gezondheidszorg, mobiliteit en energie met een focus op key enabling technologies.

Aanwezigheid Singaporese delegatie

Madam Halimah Yacob, President of the Republic of Singapore, brengt vanaf 21 november 2018 een staatsbezoek aan Nederland om de politieke en handelsrelatie tussen Nederland en Singapore te bevorderen. In dit kader worden op 22 en 23 november 2018 - in respectievelijk Rotterdam en Eindhoven - Business Fora Singapore & The Netherlands: opportunities for Investment & Trade georganiseerd.

Groei kenniseconomie

Singapore, een klein land zonder eigen natuurlijke bronnen, streeft naar groei van zijn kenniseconomie. Onderzoek en innovatie vormen de basis voor het concurrentievermogen van de industrie. De overheid herziet het innovatiebeleid van Singapore iedere 5 jaar en zet in op een sterkere verbinding tussen wetenschap en industrie. Het innovatiebeleid RIE2020 stimuleert onderzoekers om met kansrijke technologieën zelf de markt op te gaan.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vindt u meer informatie over zakendoen in SingaporeExternal link.

Tijdens het forum spreken vertegenwoordigers uit Singapore en Nederlandse politiek en bedrijfsleven. Zij zullen stilstaan bij recente ontwikkelingen in de samenwerking tussen Nederland en Singapore en ingaan op het Singaporese ondernemingsklimaat, trends, ontwikkelingen en kansen voor investeringen en handel.

Bekijk de deelnemerslijstExternal link (pdf, Engelstalig).

Programma

In het plenaire gedeelte komen bovengenoemde thema’s aan bod. Vervolgens is er een netwerkevent met het aanwezige Singaporese bedrijfsleven. De programma’s in Rotterdam en Eindhoven onderscheiden zich door de verschillende sectoren/thema’s.

Bekijk de volledige programma's:

Kosten en deelname

Meld u aanExternal link vóór 16 november. Deelname is gratis.

Voor deelname geldt een maximum van 2 personen per bedrijf. Deelname aan dit evenement staat uitsluitend open voor bedrijven en kennisinstellingen die interesse hebben in een directe handels- en/of investeringsrelatie met de Singaporese bedrijven.

Locaties

Het Business Forum Singapore-Nederland vindt plaats op 2 locaties:

Donderdag 22 november

RDM Campus Congres CentrumHeijplaatstraat 233089 JB Rotterdam

Vrijdag 23 november

High Tech Campus EindhovenHigh Tech Campus 1, The Strip5656 AE Eindhoven

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Rijksdienst voor Ondernemend NederlandHenk-Jan BroeksmaE: Henkjan.broeksma@rvo.nlExternal link

Rijksdienst voor Ondernemend NederlandKarin SchipperE: karin.schipper@rvo.nlExternal link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rotterdam en Eindhoven

Datum

Do 22 nov 2018 - 23 nov 2018

Kosten

  • Meld u aan vóór vrijdag 16 november
  • Deelname is gratis
  • Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt
Direct aanmelden