Eén antwoord van de overheid

AgroFood Klimaatevent

Bent u energiecoördinator, procesoperator, sustainable manager én ondernemer in de voedselverwerkende industrie? Energiebesparing en duurzame opwekking levert u kostenbesparingen op. Kom op 18 mei naar het AgroFood Klimaatevent - energietransitie in beeld.

U maakt zelf onderdeel uit van de oplossing. Schrijf u in bij de workshops en ga aan de slag gaat met uw vragen over de energietransitie.

Programma

09.30 uur Ontvangst met koffie en thee10.00 uur Plenaire sessie; de uitdaging in beeld

  • Uitdagingen en inzet Rijksoverheid (Marcel de Groot, EZK)
  • Van energie efficiënt naar CO2 neutraal (RVO, Bert Stuij)
  • Inspirerende voorbeelden: Remia, Hutten, Bavaria

11.15 uur Workshops sessie 1: Kansen en mogelijkheden in beeld

1. Energietransitie in het proces: Elektrificatie door Paul ten Have (KWA) en Steven Lobregt (Sparkling Projects)

2. Innovatie en ontwikkelingen: Peter-Paul Schouwenberg (Topconsortium voor Kennis & Innovatie (TKI) BioBased Economy TKI BBE

12.15 uur Pauze en netwerken13.10 uur Workshop sessie 2: Kansen en mogelijkheden in beeld3. Hernieuwbare energie en Geothermie: Voorbeelden uit de Rotterdamse haven door Okko Burggreve (Havenbedrijf) en hernieuwbare energie door Lennart van der Burg (TNO)4. Financiering en subsidie; Wat zijn de mogelijkheden voor de energie transitie door Maarten Smeding (De Kleijn Energy Consultants & Engineers) en RVO Ambassadeur (RVO.nl).

14.00 uur Plenaire samenvatting: Hebben we een beeld van wat ons te doen staat? 14.15 uur Afsluiting en netwerkborrel

Dagvoorzitter is Bas Alblas CEO LambWeston en vanaf 1 april voorzitter van het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Dat is de belangenbehartiger van de levensmiddelensector.

Stel uw vragen

Graag horen wij vooraf welke vragen u heeft aan de sprekers. Dit kunnen vragen zijn over het beleid en toekomstige wet- en regelgeving, maar ook over de technische mogelijkheden om tot emissiereductie van broeikasgassen te komen. De sprekers geven dan tijdens hun presentatie antwoord op uw vragen.

Meld u aan!

Er is plaats voor 75 deelnemers, meld u snel aan als u erbij wilt zijn. Deelname alleen voor leden van de organiserende branche-organisaties. Ook vragen wij u voor welke workshop u interesse heeft. Ga naar het aanmeldformulierExternal link en stel uw eigen programma samen.

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Vr 18 mei 2018

Tijd

9:30 - 14:15 uur

Kosten

Gratis
Direct aanmelden