Eén antwoord van de overheid

Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere evenementen.

AgroFood Klimaatevent

Bent u energiecoördinator, procesoperator, sustainable manager én ondernemer in de voedselverwerkende industrie? Energiebesparing en duurzame opwekking levert u kostenbesparingen op. Kom op 18 mei naar het AgroFood Klimaatevent - energietransitie in beeld.

U maakt zelf onderdeel uit van de oplossing. Schrijf u in bij de workshops en ga aan de slag gaat met uw vragen over de energietransitie.

Programma

09.30 uur Ontvangst met koffie en thee10.00 uur Plenaire sessie; de uitdaging in beeld

  • Uitdagingen en inzet Rijksoverheid (Marcel de Groot, EZK)
  • Voorbeelden uit de Rotterdamse haven door Okke Burggreve (Havenbedrijf)
  • Van energie efficiënt naar CO2 neutraal (RVO, Bert Stuij)
  • Inspirerende voorbeelden: Grolsch, Hutten

11.15 uur Workshops sessie 1: Kansen en mogelijkheden in beeld:

1. Energietransitie in het proces: Elektrificatie door Paul ten Have (KWA) Rick Hutten (Hutten Beef) en Steven Lobregt (Sparkling Projects)

2. Innovatie en ontwikkelingen: Tjeerd Jongsma (Directeur ISPT - Institute for Sustainable Process Technology)

12.15 uur Pauze en netwerken13.10 uur Workshop sessie 2: Kansen en mogelijkheden in beeld:3. Hernieuwbare energie en Geothermie: Voorbeelden uit de Rotterdamse haven en hernieuwbare energie oor door Lennart van der Burg (TNO)4. Financiering en subsidie; Wat zijn de mogelijkheden voor de energie transitie door Maarten Smeding (De Kleijn Energy Consultants & Engineers) en Ruben Overgoor (RVO.nl).

14.00 uur Plenaire samenvatting: Hebben we een beeld van wat ons te doen staat? 14.15 uur Afsluiting en netwerkborrel

Dagvoorzitter is Johan Russchen, Directeur Public Affairs, Avebe en voorzitter commissie duurzaamheid van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Dat is de belangenbehartiger van de levensmiddelensector

Stel uw vragen

Graag horen wij vooraf welke vragen u heeft aan de sprekers. Dit kunnen vragen zijn over het beleid en toekomstige wet- en regelgeving, maar ook over de technische mogelijkheden om tot emissiereductie van broeikasgassen te komen. De sprekers geven dan tijdens hun presentatie antwoord op uw vragen.

Meld u aan!

Er is plaats voor 75 deelnemers, meld u snel aan als u erbij wilt zijn. Deelname alleen voor leden van de organiserende branche-organisaties. Ook vragen wij u voor welke workshop u interesse heeft. Ga naar het aanmeldformulierExternal link en stel uw eigen programma samen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Vr 18 mei 2018

Tijd

9:30 - 14:30 uur

Kosten

Gratis