Eén antwoord van de overheid

Organisaties voor handelsbemiddeling

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Buitenlandnetwerk Nederlandse overheid

Nederland beschikt over een wereldwijd buitenlandnetwerk. Dit biedt ondersteuning bij uw zoektocht naar buitenlandse handelspartners. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft u toegang tot het buitenlandnetwerk dat bestaat uit ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden.

Enterpise Europe Network

Het Enterprise Europe Network (EEN)External link helpt u kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. EEN bestaat uit meer dan 600 organisaties, waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel, in ruim 60 landen.

Consultancybureaus

Voor gerichte en gespecialiseerde ondersteuning bij import of export, kunt u zich richten tot advies- en consultancybureaus. Zij adviseren u over marktonderzoek en het vinden van een handelsagent, importeur, distributeur en het juiste distributiekanaal. En kunnen u ondersteunen bij uw registratie voor de btw of het organiseren van bedrijfsbezoeken.

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend NederlandExternal link voor een overzicht van advies- en consultancybureaus. Ook bij de Kamer van KoophandelExternal link zijn bureaus bekend die ondersteuning kunnen bieden bij het zakendoen in bepaalde landen.

Banken

Banken bemiddelen al bij het internationale betalingsverkeer. En kunnen u waarschijnlijk ook ondersteunen bij handelsbemiddeling. Vaak hebben zij afdelingen gespecialiseerd in bepaalde regio's, zoals Azië of Noord-Amerika.

Het Centrum tot de Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden (CBI)

Het Centrum tot Bevordering van Import uit ontwikkelingslandenExternal link bemiddelt tussen exporteurs die zijn gevestigd in bepaalde ontwikkelingslanden en importeurs uit de EU. Het CBI is een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en werkt in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 2222