Eén antwoord van de overheid

Organisaties voor handelsbemiddeling

Deze informatie is geplaatst door

KVK | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Onderstaande organisaties kunnen u adviseren bij uw zoektocht naar buitenlandse zakenpartners.

Buitenlandnetwerk Nederlandse overheid

Nederland beschikt over een wereldwijd buitenlandnetwerk. Dit biedt ondersteuning bij uw zoektocht naar buitenlandse handelspartners. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft u toegang tot het buitenlandnetwerk dat bestaat uit ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden.

Enterprise Europe Network

Het Enterprise Europe Network (EEN)External link helpt u kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. EEN bestaat uit meer dan 600 organisaties, waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel, in ruim 60 landen.

Consultancybureaus

Advies- en consultancybureaus kunnen u gericht en gespecialiseerd ondersteunen bij uw import en export. Zij adviseren u over marktonderzoek, het vinden van een handelsagent, importeur of distributeur en het juiste distributiekanaal. Ook ondersteuning bij uw buitenlandse btw-registratie of de organisatie van bedrijfsbezoeken behoren tot de mogelijkheden.

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend NederlandExternal link voor een overzicht van advies- en consultancybureaus. Ook bij de Kamer van KoophandelExternal link zijn bureaus bekend die ondersteuning kunnen bieden bij het zakendoen in bepaalde landen.

Banken

Banken bemiddelen al bij het internationale betalingsverkeer. En kunnen u waarschijnlijk ook ondersteunen bij handelsbemiddeling. Vaak hebben zij afdelingen gespecialiseerd in bepaalde regio's, zoals Azië of Noord-Amerika.

Het Centrum tot de Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden (CBI)

Het Centrum tot Bevordering van Import uit ontwikkelingslandenExternal link bemiddelt tussen exporteurs die zijn gevestigd in bepaalde ontwikkelingslanden en importeurs uit de EU. Het CBI is een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en werkt in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

088-585 2222

Deze informatie is geplaatst door

KVK
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland