Van de overheid. Voor ondernemers.

Ondernemingsplan: Persoonlijke gegevens

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Wat maakt u tot wie u bent

Met een ondernemingsplan presenteert u zichzelf. Bijvoorbeeld aan een bank. Die kijkt ook naar wat voor persoon u bent en welke ervaringen u heeft. U bent uniek en daarom is uw bedrijf dat ook. Dit maakt een ondernemingsplan altijd persoonlijk: met persoonlijke gegevens en eigenschappen.

Persoonlijke gegevens

Dit zijn basisgegevens van u en uw eventuele zakenpartner. Denk aan: naam, adres, woonplaats, gezinssamenstelling, wel of geen huwelijkse voorwaarden, opleidingen, arbeidsverleden, wel of geen concurrentiebeding.

Persoonlijke eigenschappen

Breng uw persoonlijke eigenschappen goed in kaart. Beantwoord voor uzelf en de lezer vragen als:

Waarom wil ik ondernemer worden?

Bijvoorbeeld: vanwege de financiële onafhankelijkheid, de vrijheid of omdat u niet langer voor een werkgever wilt werken. Of omdat u een goed idee heeft, dat u als ondernemer in de markt wilt zetten.

Wat wil ik met mijn bedrijf bereiken?

Bepaal wanneer uw bedrijf voor u een succes is. Bijvoorbeeld: als u winst maakt, marktleider bent, of persoonlijke groei bereikt.

Wat zijn mijn ondernemersvaardigheden?

Zet op een rij welke van uw eigenschappen en vaardigheden bijdragen aan het succes van uw bedrijf. Heeft u bijvoorbeeld financieel inzicht, of bent u goed in netwerken? Wat zijn uw sterke en zwakke kanten?

Wat voor type ondernemer ben je?

Doe de KvK Krachtmeting!

Hoe ga ik me als ondernemer ontwikkelen?

U kunt bijvoorbeeld een seminar of cursus volgen, netwerken met andere ondernemers of zaken uitbesteden. Ook kunt u zich hierbij laten begeleiden of coachen, er zijn uiteenlopende marktpartijen die dienstverlening op dit gebied aanbieden.

Beschikt u over de juiste ondernemingsvaardigheden?

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585