Eén antwoord van de overheid

Ondernemingsplan: Bedrijf organiseren

Deze informatie is geplaatst door Kamer van Koophandel

De puntjes op de i

Voor een compleet ondernemingsplan zet u in dit onderdeel de puntjes op de i. U geeft aan dat u heeft nagedacht over de risico´s en mogelijke verplichtingen, zoals vergunningen of diploma´s. En over handige zaken zoals het regelen van uw administratie en verzekeringen.

Vergunningen en wettelijke eisen

Omschrijf de wettelijke eisen waaraan uw bedrijf moet voldoen. Is een diploma of vergunning vereist of heeft u een lidmaatschap van een brancheorganisatie nodig? Of gelden er voor uw branche eisen voor noodzakelijke voorzieningen, zoals een afzuiginstallatie of afvalscheiding? Meer informatie over wat u moet regelen bij de start van uw bedrijf.

Administratie

Denk na over hoe u de administratie van uw bedrijf wilt regelen. Doet u het zelf of huurt u een boekhouder of administratiekantoor in? U kunt hier ook de contactgegevens van uw boekhouder vermelden. Alles over administratie.

Algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden geeft u duidelijkheid aan uw klanten. Bijvoorbeeld over de leveringstijden en betaalwijze. Geef aan of u algemene voorwaarden heeft opgesteld. Als u geen algemene voorwaarden heeft, kunt u hier een motivatie voor geven.

Verzekeringen

Niemand houdt van onaangename verrassingen. Een goede verzekering bespaart u zorgen en voorkomt dat bijvoorbeeld uw inkomen in bepaalde gevallen wegvalt. Weeg voor een passende verzekering de risico´s en kosten af en geef aan tegen welke risico´s u zich gaat verzekeren. Lees meer over verzekeringen.

Personeel

Motiveer waarom u wel of niet voor personeel kiest. Zo ja, geef dan aan:

  • wat voor soort contracten u heeft afgesloten;
  • welk werk het personeel gaat verrichten;
  • of u met een CAO te maken heeft;
  • welke werkgeversverplichtingen u heeft.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585

Deze informatie is geplaatst door

Kamer van Koophandel