Eén antwoord van de overheid

Investeerders vinden

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Hoe kiest u een investeerder?

Niet alle investeerders passen bij u of uw bedrijf en uw ambitie. Ze stellen eigen eisen en voorwaarden en hebben vaak een specifieke interesse. U moet daar rekening mee houden bij de keuze voor een financier. Een investeerder gaat alleen met u in zee als hij iets ziet in uw plannen. Om een investeerder te overtuigen spelen uw persoonlijkheid en uw bedrijf een grote rol. Ook een goede pitchExternal link kan een investeerder over de streep trekken.

Waar moet u op letten?

Voor welke financiering u in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af. Niet alleen is dat sterk afhankelijk van de voortgang van uw innovatietraject, maar ook van de levensfase van uw bedrijf. Sommige investeerders richten zich op bepaalde sectoren, anderen willen bijvoorbeeld alleen in groeiende bedrijven investeren. Denk daar aan bij het kiezen voor een investeerder.

Wat vraagt een investeerder van u?

Een investeerder vraagt u ook of u eigen geld of onderpand inbrengt. Is dat niet het geval? Dan maakt u weinig kans op een banklening. Pas als u risicodragend vermogen heeft verzameld, bijvoorbeeld via informele investeerders of familie, groeit de kans dat de bank bijdraagt. Maar ook dan zal hij om een garantstelling vragen.

Realiseer u dat verschillende financiers ook een verschillende rol willen spelen. Ze willen helpen met de uitvoering of juist nadrukkelijk op de achtergrond blijven. Een goede klik met een financier is belangrijk! Het werk begint pas echt nadat overeenstemming is bereikt. Vanaf dat moment deelt u het belang om van uw ambitie een succes te maken.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585