Eén antwoord van de overheid

Hoe regelt u het lossen van uw goederen?

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Op deze pagina:

Na het transport komen uw goederen aan in de haven of op de luchthaven. De controle op het vervoer van goederen is na de aanslagen van 9/11 opgevoerd, waardoor er nu een controlesysteem is dat het transport van goederen volgt van verschepingshaven tot en met de bestemmingshaven.

Het lossen

Bij aankomst levert de transporteur uw goederen af bij de douane af voor invoeraangifte. Daarna moet u zelf zorgen voor het lossen van de lading. Blijft uw lading te lang bij de douane liggen zonder dat er aangifte wordt gedaan, dan betaalt u per dag voor de opslag. Goederen die blijven liggen worden uiteindelijk vernietigd.

Expediteurs

Een expediteur is een transportbemiddelaar. Deze regelt het transport, het laden en lossen, de aangifte van de goederen bij de douane, betaling van invoerheffingen en BTW en het vervoer van de goederen naar uw opslag. Er zijn ook gespecialiseerde expediteurs, zoals de groupage-expediteur. Deze brengt ladingen bijeen in een container. Een douane-expediteur verzorgt de aangiften bij de douane en een luchtvrachtexpediteur richt zich specifiek op luchtvervoer. Een overzicht van expediteurs vindt u bij FENEX, de Federatie Nederlandse ExpediteursExternal link.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585