Eén antwoord van de overheid

Expediteur en transporteur

Deze informatie is geplaatst door Kamer van Koophandel

Een expediteur is een transportbemiddelaar

Uw bamboe parasolstokken moeten niet alleen onbeschadigd vanuit Indonesië vervoerd worden, maar ook met de juiste documenten en zo goedkoop mogelijk. Een expediteur kan u helpen bij dit hele proces. Een expediteur is een transportbemiddelaar, een soort tussenpersoon. Hij laat uw goederen op de meest efficiënte manier vervoeren en zorgt voor alles wat daarbij komt kijken. Dus naast het vervoer regelt hij bijvoorbeeld ook de juiste documenten, verzekert hij goederen en zorgt hij voor de opslag. Doordat een expediteur bekend is met de douaneregelingen kan hij alle procedures sneller afhandelen.

Betere prijs door groupagediensten

Expediteurs bieden ook groupagediensten aan. Ze combineren kleinere zendingen van verschillende ondernemers tot grotere ladingen en kunnen zo betere prijzen bedingen bij transporteurs (vervoerders).

Hoe vind ik een expediteur?

Een expediteur vindt u via FenexExternal link, de brancheorganisatie voor expediteurs.

Wanneer schakelt u een transporteur in?

Heeft u geregeld volle vrachten naar uw klant in Duitsland, kunt u een vaste transporteur inschakelen. In tegenstelling tot de expediteur vervoert de transporteur de goederen daadwerkelijk. De transporteur wordt dan ook vaak ingeschakeld door de expediteur. Via Holland TransportExternal link kunt u zoeken naar transportbedrijven in Nederland. Hier kunt u een selectie maken op een aantal criteria. bijvoorbeeld transportbedrijven die regelmatig transporten op Duitsland of Frankrijk of landen als Bulgarije of Hongarije verrichten. Een andere mogelijkheid die de site u biedt is een transportbedrijf te zoeken dat bijvoorbeeld gebruikmaakt van koelwagens of containers. Ook kunt u zoeken aan de hand van ladingsoorten als kaas, bloemen of hout.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585

Deze informatie is geplaatst door

Kamer van Koophandel