Eén antwoord van de overheid

EORI-nummer bij alle douanehandelingen

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Nodig bij alle douanecontacten

Handelt u internationaal en komt u in contact met de Douane, dan is een EORI-nummer verplicht. U gebruikt dit nummer bij al uw douanecontacten. Bijvoorbeeld als u aangifte moet doen.

EORI-nummer aanvragen

Met het Aanvraagformulier EORI-nummer voor bedrijven met hoofdvestiging in NederlandExternal link kunt u een EORI-nummer aanvragen. U kunt het formulier het beste op uw computer invullen, daarna uitprinten en opsturen naar het adres dat op het formulier staat.

Sneller gegevens uitwisselen

Elk bedrijf uit de EU dat internationaal zakendoet en douanehandelingen uitvoert, gebruikt een EORI-nummer. EORI staat voor Economic Operators Registration and Identification. Als u gegevens met de Douane uitwisselt, gebruikt u dit identificatienummer. Bijvoorbeeld als u ‘aangifte ten uitvoer’ doet. Zo worden uw gegevens sneller uitgewisseld met andere landen.

Een EORI-nummer opzoeken

Wilt u weten of een EORI-nummer ook echt bestaat? Doe dan een EORI-nummer check. Ga naar de EU-databankExternal link, en toets het nummer in. De EORI-check laat vervolgens zien of het nummer geldig is.

Meer over het EORI-nummer

Dit nummer vervangt het oude douane- of TIN-nummer. Meer informatie over het EORI-nummerExternal link vindt u bij de Douane.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

088-585 1585

Deze informatie is geplaatst door

KVK