Eén antwoord van de overheid

Duurzaam vervoer

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Elektrisch vervoer is op de goede weg. Er komen steeds meer elektrische voertuigen op de markt en de mogelijkheden om op te laden nemen snel toe. Dit maakt elektrisch vervoer een serieus alternatief als bedrijfs- of personenvoertuig.

In 2020 wil de Rijksoverheid 200.000 elektrische auto's op de Nederlandse wegen zien. Nu zijn dat er ruim 40.000, waarvan ruim 5.000 volledig elektrisch. De komende jaren wil het Rijk elektrisch rijden in de versnelling brengen. Nederland is een van de koplopers in de wereld als het gaat om de uitrol van elektrisch vervoer in voertuigen en laadpunten.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch vervoer heeft een gunstig effect op:
  • de luchtkwaliteit;
  • het verminderen van geluidsoverlast;
  • het klimaat.
Het gebruik van accu’s doet hier niets aan af, mede door de mogelijkheden van recycling.

Subsidies en belastingvoordelen

Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstofkosten. U profiteert ook van belastingvoordelen en subsidiesExternal link. Hiermee stimuleert de overheid bedrijven en consumenten om elektrisch vervoer aan te schaffen.

Formule E-Team

De overheid wil Nederland blijvend profileren als koploper op het gebied van elektrisch vervoer en kansen voor groene groei benutten. Het Formule E-TeamExternal link (FET) is door het Rijk ingesteld om deze ontwikkelingen te bevorderen. Het FET is een publiek-private samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Het team zorgt ervoor dat elektrisch rijden in Nederland verder ontwikkelt en aansluit bij ontwikkelingen in het buitenland en bij kansen voor groene groei. Om alle informatie rondom de opkomst van elektrische mobiliteit goed toegankelijk te maken, heeft het team het portaal Nederland ElektrischExternal link opgezet. Hier staat alle informatie over elektrisch vervoer bij elkaar, van techniek tot subsidies. De informatie is toegespitst op particulieren, bedrijfsleven en gemeenten.

Meer informatie over elektrisch rijden

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft informatie over elektrisch rijdenExternal link bij elkaar gebracht. Hier vindt u onder andere een overzicht van de stand van zaken van elektrisch rijden en informatie over financiële ondersteuning.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland