Eén antwoord van de overheid

Bedrijf starten in het buitenland

Deze informatie is geplaatst door Kamer van Koophandel | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

In het buitenland gelden andere regels om een bedrijf te starten. Elk land heeft zijn eigen wetten en ondernemingsklimaat.

Investeringsregels

Verdiep u in de lokale wetgeving als u een bedrijf wilt vestigen in het buitenland. Wat zijn de belangrijkste rechtsvormen? Hoe lang duurt de registratie van een bedrijf? En hoe hoog zijn bijvoorbeeld de belastingtarieven? Selecteer bij landeninformatie het land van uw keuze en kies Investeringsregels voor een antwoord op deze vragen.

Bekijk de rapporten van Economist Intelligence UnitExternal link (EIU) met informatie over de wetten en regels voor investeren en zakendoen in ongeveer 50 landen. U krijgt gratis toegang via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Tip: schakel het buitenlandnetwerk in

Vergeet onze ambassades en consulaten in het buitenland niet. Zij kunnen helpen bij het leggen van de juiste contacten in een land.

Diploma's en beroepseisen

Buitenlandse autoriteiten kunnen u vragen uw Nederlandse diploma’s te tonen als u een bedrijf wilt starten. Dit hangt af van de sector waarin u actief bent. Door legalisatie van uw diploma’s toont u aan dat de diploma’s in Nederland wettelijk erkend zijn.

Werken in het buitenland

Gaat u als zelfstandige in het buitenland aan de slag? Of gaat een van uw werknemers voor uw bedrijf in het buitenland werken? Met een A1-verklaring toont u of uw werknemer aan in welk land de sociale verzekeringspremies worden betaald.

Bekijk het webinar met tips over internationaal zakendoen

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42

Deze informatie is geplaatst door

Kamer van Koophandel
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland