Eén antwoord van de overheid

Ambassades en consulaten

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wilt u groeien, dan kunt u als ondernemer niet stil blijven staan. Het buitenland wacht. Groeimarkten net over de grens, maar ook ver weg hebben u veel te bieden. Maar hoe vindt u internationaal uw weg?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich via ambassades en consulaten-generaalExternal link in voor de belangen en kansen van het Nederlands bedrijfsleven in het buitenland. Het netwerk van ambassades en consulaten informeert u graag over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties en andere instanties die u in het buitenland kunnen helpen. Zo legt u sneller contacten met potentiële agenten, distributeurs, producenten en afnemers.In vrijwel elk land ter wereld is een Nederlandse vertegenwoordiging te vinden. Ambassades zijn gevestigd in hoofdsteden, consulaten in andere economisch omvangrijke steden.

Handelsbevordering

Diplomaten zetten hun politieke status en netwerk in om Nederlandse bedrijven te helpen. U kunt bij ambassades en consulaten terecht voor:

  • kennis en informatie;
  • netwerken en contacten;
  • financiering;
  • belangenbehartiging.

Lees meer over hoe RVO.nl en het buitenlandnetwerk u kan helpen.External link

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42