Werkkostenregeling

Deze informatie is geplaatst door:

Als werkgever kunt u gebruik maken van de werkkostenregeling (WKR). Deze heeft het systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen vervangen.

U mag 1,2% van het totale fiscale loon (vrije ruimte) gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kerstpakketten, fietsen en parkeergelden.

De vrijstelling geldt niet voor een auto van de zaak. Ook geldt de vrijstelling niet voor een verkeersboete op naam van uw werknemer. Alleen een verkeersboete die op uw naam staat en die u niet verhaalt op uw werknemer, kan onder de vrijstelling vallen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U voldoet aan de gebruikelijkheidstoets. De onkostenvergoedingen en verstrekkingen die u in uw administratie opneemt als eindheffingsloon, mogen niet meer dan 30% afwijken van wat in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk is.

Hoe kunt u aanvragen?

U neemt de vergoedingen en verstrekkingen in uw administratie op als eindheffingsloon. U toetst 1 keer per jaar of deze binnen de vrije ruimte blijven. U betaalt geen loonbelasting over de vergoedingen die binnen de vrije ruimte vallen.

Externe links

Wetswijzigingen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven


Hoe werkt informatie op maat?