Van de overheid. Voor ondernemers.

Visumaanvraag voor zakenpartner

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Bezoekt uw zakenpartner Nederland? En blijft hij korter dan 3 maanden? Dan moet hij mogelijk een visum voor kort verblijf (Schengenvisum) aanvragen. Dat is afhankelijk van zijn nationaliteit en de duur van zijn verblijf. Een visum aanvragen kan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Uitnodigingsbrief

Soms heeft uw zakenpartner een uitnodigingsbrief van u nodig om een visum te krijgen. Dat hangt af van de lokale omstandigheden in zijn land. U stuurt de uitnodigingsbrief aan de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van uw zakenpartner. Op de websites van Nederlandse ambassades vindt u vaak informatie over de inhoud van de brief. Voor een bezoek van langer dan 3 maanden gelden andere regels.

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven