Criminaliteit voorkomen en bestrijden

Deze informatie is geplaatst door:

Elke ondernemer kan te maken krijgen met vormen van criminaliteit. Wilt u weten wat u zelf kunt doen om criminaliteit te voorkomen?

Echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelen. Of met detectieapparatuur. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa hebt? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB).

Keurmerk Veilig Ondernemen

Werkt u samen met de gemeente, politie en brandweer? Dan kunt u op bedrijventerreinen en winkelgebieden het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behalen. Met KVO beveiligt u uw bedrijf tegen inbraak, overvallen en brand. Hierdoor biedt u uw personeel een veilige werkplek. Als KVO-ondernemer krijgt u bijvoorbeeld ook korting op uw verzekeringspremie.

Aangifte doen bij politie

Bent u slachtoffer geworden van bijvoorbeeld diefstal, inbraak, overval, fraude of interne criminaliteit? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dit kan op het politiebureau, telefonisch of via internet. U kunt digitaal aangifte doen op de website van de politie. U kunt hierbij de status van uw aangifte volgen en een overzicht van uw eerdere aangiftes inzien.

Externe links

Wetswijzigingen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Neem contact op met

Antwoord voor bedrijven

Bel 14 088