Criminaliteit voorkomen en bestrijden

Deze informatie is geplaatst door:

  • Antwoord voor bedrijven

Elke ondernemer kan te maken krijgen met vormen van criminaliteit. Wilt u weten wat u zelf kunt doen om criminaliteit te voorkomen?

Echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelen. Of met detectieapparatuur. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa hebt? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB).

Keurmerk Veilig Ondernemen

Werkt u samen met de gemeente, politie en brandweer? Dan kunt u op bedrijventerreinen en winkelgebieden het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behalen. Met KVO beveiligt u uw bedrijf tegen inbraak, overvallen en brand. Hierdoor biedt u uw personeel een veilige werkplek. Als KVO-ondernemer krijgt u bijvoorbeeld ook korting op uw verzekeringspremie.

Aangifte doen bij politie

Bent u slachtoffer geworden van bijvoorbeeld diefstal, inbraak, overval, fraude of interne criminaliteit? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dit kan op het politiebureau, telefonisch of via internet. U kunt digitaal aangifte doen op de website van de politie. U kunt hierbij de status van uw aangifte volgen en een overzicht van uw eerdere aangiftes inzien.

Externe links

Wetswijzigingen

Deze informatie is geplaatst door

  • Antwoord voor bedrijven

Neem contact op met

Antwoord voor bedrijven


Hoe werkt informatie op maat?