Van de overheid. Voor ondernemers.

Betalingsverkeer

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

De Nederlandsche Bank (DNB) is in Nederland verantwoordelijk voor veilig en betrouwbaar betalingsverkeer. DNB geeft in Europees verband eurobankbiljetten uit.

Betaalmethoden

De betaalmiddelen, zoals de overschrijving en acceptgiro, voldoen aan de regels voor Europees betalen SEPA (Single Euro Payments Area). Met SEPA is er geen verschil meer tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling in, van of naar een ander land in Europa. Voor alle betalingen maakt u gebruik van IBAN (International Bank Account Number). U mag zelf bepalen of uw klant contant, online, met pinpas of creditcard betaalt. U moet daarover goede informatie geven, bijvoorbeeld via raamstickers of op uw website.

Echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelen. Of met detectieapparatuur. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa hebt? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u bij De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank (ECB).

Veilig online betalen

Als u een webshop hebt, moeten uw klanten veilig kunnen betalen. Dat kan via een beveiligde internetverbinding. Bij een beveiligde internetverbinding staat er https://adreswebsite in de adresbalk van uw browser in plaats van het normale http://adreswebsite. De letter 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig).

Deze informatie is geplaatst door:

Antwoord voor bedrijven