Bewaar deze pagina als favoriet
Verwijder deze pagina als favoriet

Over Ondernemersplein.nl

Wat moet u regelen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Voortaan vindt u de antwoorden op al uw ondernemersvragen op één plek: Ondernemersplein.nl.

Overheidsinformatie voor ondernemers

Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Dat voorkomt dat u steeds weer moet zoeken naar informatie. Het levert u dus meer tijd op om te ondernemen. En dat is wat veel ondernemers willen. En dat is ook wat het Ministerie van Economische Zaken samen met de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Belastingdienst mogelijk wil maken met Ondernemersplein.nl.

Twitter en webcare 

Blijf op de hoogte van belangrijke informatie voor ondernemers. Volg @OP_Nederland op Twitter. Dat is het officiële account van Ondernemersplein.nl: het informatiepunt van de overheid voor ondernemers. U krijgt informatie-updates van het Ondernemersplein en retweets van interessante berichten. Direct vragen stellen aan @OP_Nederland kan ook. U krijgt dan reactie van het webcareteam van Ondernemersplein, of van één van de partners. Dit zijn @KvK_NL, @BDzakelijk (Belastingdienst), @RDWnl, @RVO_Nederland en @statistiekcbs (CBS).

Informatie per branche

Als u aangeeft in welke branche u actief bent, past de website zich automatisch inhoudelijk aan. Ook daarom is Ondernemersplein hét adres voor u en alle andere ondernemers.

Lancering 20 januari 2014

Op maandag 20 januari werd Ondernemersplein tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel geopend door minister Kamp van Economische Zaken. De bijeenkomst vond plaats bij Robin Radar Systems in Den Haag en werd bijgewoond door de partners van Ondernemersplein, waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.

Denk mee en verbeter Ondernemersplein.nl

Met deze eerste versie van Ondernemersplein.nl willen wij de reacties peilen. Wat is goed en wat kan beter? Wat mist u en wat had u anders gedaan? Laat het ons weten, zodat u in de nabije toekomst nog meer kunt verwachten van Ondernemersplein.nl. Zoals online aanvragen en andere zaken meteen afhandelen. Maar ook inspiratie vinden in praktijkvoorbeelden van collega-ondernemers.

Aansluiten bij Ondernemersplein.nl

Op Ondernemersplein.nl regelen ondernemers eenvoudig hun zaken met de overheid en vinden zij antwoord op al hun ondernemersvragen. Daarom zoeken wij zoveel mogelijk partners die zich willen aansluiten.

Bent u een overheidsorganisatie met informatie voor ondernemers? En heeft u interesse om aan te sluiten bij het netwerk van Ondernemersplein.nl? Neemt u dan contact met ons op.

Deze informatie is afkomstig van:

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Antwoord voor bedrijven
  • Belastingdienst
  • Centraal Bureau voor de Statistiek