Starten met import

Deze informatie is geplaatst door:

Een product importeren uit het buitenland. Wat komt daar bij kijken? En hoe pakt u dat aan? Met de juiste voorbereiding weet u of u klaar bent voor import.

U denkt erover Portugees aardewerk in Nederland te gaan verkopen. Maar weet u zeker dat daar behoefte aan is? Met welke wetten krijgt u te maken als u het product op de markt brengt? En hoe regelt u het vervoer? Maak gebruik van checklists en stappenplannen om een antwoord te krijgen op uw vragen. Daarmee zet u alle belangrijke zaken rondom import op een rij.

Waarom wilt u importeren?

Overdenk waarom u wilt importeren voordat u van start gaat.

Uw product is niet in Nederland verkrijgbaar

Wilt u een hele lading producten importeren? Vraag u eerst af waarom dit product nog niet in Nederland te koop is. Bijvoorbeeld omdat Nederland een andere cultuur of leefgewoonte heeft. Of misschien is de Nederlandse markt nog niet klaar voor uw product of gelden er hier andere wettelijke eisen? Ook milieuaspecten of een ander klimaat kunnen redenen zijn.

Uw product is al in Nederland verkrijgbaar

Overweegt u de import van een product dat al in Nederland wordt verkocht, dan moet het beter of goedkoper zijn dan bestaande producten. Zoek uit of u bijvoorbeeld sneller kunt leveren door op een andere manier het vervoer te organiseren. Misschien is de kwaliteit van uw product beter, zijn uw voorwaarden gunstiger of is de levering milieuvriendelijker.

Checklists en stappenplannen

Deze informatie is geplaatst door de

Kamer van Koophandel

Neem contact op met

Kamer van Koophandel