Van de overheid. Voor ondernemers.

Overzicht websites voor financiering

Wilt u meer weten over een bepaalde vorm van financiering? Of wilt u weten hoe u het beste een geldschieter of investeerder kunt benaderen? Deze organisaties en brancheverenigingen kunnen u verder helpen.

Pilot Fink

Via de pilot Fink van het ministerie van Economische Zaken en MKB-Nederland kunt u in één keer een aanvraag starten voor financiering bij meer dan 10 financiers. Een eenvoudige manier van aanvragen en beoordelen die ondernemers en financiers veel tijd scheelt.

Financieringsmonitor

Op Ondernemerschap.nl vindt u de laatste cijfers en onderzoeken over overnemerschap. De EIM/Panteia Financieringsmonitor geeft u informatie over de financiering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Financieringsgids

De MKB financieringsgids biedt een snelle oriëntatie op financieringsoplossingen.

Wegwijzers

Het Geldboek, aangeboden door het Nibud, KvK en Zuidweg & Partners, is een wegwijzer voor (startende) ondernemers over de aansluiting tussen hun privé en zakelijke financiën. U kunt het Geldboek gratis downloaden.

Microkrediet

Qredits verzorgt de aanvragen en beoordelingen voor microkrediet in Nederland.

MKB-krediet

Qredits verzorgt de aanvragen en beoordelingen van MKB-krediet in Nederland. Dit zijn zakelijke leningen tussen de € 50.000 en € 250.000.

Crowdfunding

Branchevereniging Nederland Crowdfunding biedt u informatie over crowdfunding voor ondernemers, investeerders en adviseurs.

Overheidsfinanciering

Namens de Rijksoverheid biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL) diensten aan ondernemers met duurzame, innovatieve of internationale ambities. Bijvoorbeeld kennis en het vinden van partners, subsidies, kredieten, garanties en fiscale regelingen. Uitgelicht: Advies op maat en een overzicht van de Seed-fondsen.

Business Angels

Business Angels Netwerken Nederland (BAN Nederland) is de vereniging van investeerdersnetwerken in Nederland. Op de website van BAN Nederland vindt u handige informatie over informele investeerders, waaronder een gratis exemplaar van het boek ‘Hoe vind ik een investeerder?’ en een overzicht van de investeerdersnetwerken.

Investeringsfondsen

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen in Nederland. Hier vindt u onder meer informatie over venture capital en een overzicht van investeringsfondsen.

Beurs

NPEX is de mkb-beurs van Nederland. Op dit online handelsplatform kunnen mkb-bedrijven hun activiteiten financieren door middel van een notering in aandelen of door uitgifte van obligaties.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

KvK Financieringsdesk 0800-1014