Van de overheid. Voor ondernemers.

DBA voor opdrachtgevers: veelgestelde vragen

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

In de Wet DBA zijn opdrachtgever en opdrachtnemer (zzp'er) samen verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen als de Belastingdienst oordeelt dat er sprake is van een dienstverband. Met een modelovereenkomst kunnen zij dit voorkomen. De handhaving van de Wet DBA is uitgesteld tot 2018. Wel wordt van zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer verwacht dat zij zo snel mogelijk met de modelovereenkomst aan de slag gaan. Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde vragen door opdrachtgevers.

alles sluiten

Meer informatie

Meldpunt DBA

Denkt u dat de wet DBA onbedoelde effecten met zich meebrengt, dan kunt u dit melden via het Meldpunt DBA. Op basis van uw meldingen inventariseren het ministerie van Financiën en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de knelpunten. Deze knelpunten pakken zij samen met branche- en belangenorganisaties op.

Hoe denken andere opdrachtgevers hierover?

Wilt u weten hoe andere opdrachtgevers omgaan met de introductie van de modelovereenkomst? Haak dan in op de gesprekken op Higher Level, het forum waar ondernemers en experts uit zowel de private als de publieke sector elkaar adviseren.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Belastingdienst

0800-0543