Van de overheid. Voor ondernemers.

Robotica innovatiemissie naar Japan

Bent u actief op het gebied van Robotica én heeft u interesse in de mogelijkheden voor samenwerking met Japan? Ga dan mee met onze Robotica innovatiemissie.

Het voorlopige programma start met een bezoek aan de finale dag van de RoboCup in Nagoya. Na deze dag in Nagoya reizen we daarna door Kyoto, Fukuoka en Tokyo (o.v.). In deze steden worden bezoeken gebracht aan bedrijven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties. Raadpleeg het concept programma, dit vindt u ook onderaan de pagina bij downloads.

Waarom Japan?

Japan staat wereldwijd bekend als de koploper als het gaat om high tech systemen. Op het gebied van robotica is Japan wereldleider met een lange historie in zowel de industrie als de wetenschap. Welvaart en vergrijzing zorgen ervoor dat de robotisering in Japan groeiende is, met de verwachting dat in de komende 10 jaar robotica zal zorgen voor een miljoen arbeidsplaatsen.Al met al is Japan een bron van kennis met betrekking tot robotica. Ook in Europa is de roboticawereld groeiende, waarbij onder meer Industrial Robotics, Service Robotics, Medical Robotics en Artificial Intelligence een grote rol spelen.

Welke kennis ontbreekt en kunnen de Nederlandse onderzoekers en ondernemers brengen? En wat kan Japan ons bieden? De innovatiemissie zal inzicht verschaffen in het Japanse robotica landschap en biedt daarmee kansen voor nieuwe samenwerkingen en/of ondernemingskansen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedraagt €250,- per persoon.

Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programma onderdelen, lunch en diners indien vermeld in het programma,Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels en (inter-)nationale vluchten), toegangskosten voor de RoboCup in Nagoya (€75,-) en alle individuele kosten.

Interesse?

Heeft u interesse in deelname aan de Robotica innovatiemissie? Laat het ons weten via innovatiemissies@rvo.nl

Vragen?

Als u vragen heeft over de innovatiemissie, dan kunt u contact opnemen met:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland:

Embassy of the Kingdom of the Netherlands (Japan):

Details

Locatie

Nagoya, Kyoto, Fukuoka & Tokyo (o.v.)

Datum

Vr 28 jul 2017 - 5 aug 2017

Kosten

  • Aanmelden kan per e-mail aan innovatiemissies@rvo.nl
  • Kosten: € 250,- per persoon + reis- en verblijfkosten
  • Toegangskosten voor de RoboCup in Nagoya (€75,-)
Direct aanmelden