Van de overheid. Voor ondernemers.

Minder milieutoezicht met duurzaamheidskeurmerk

Zorgaanbieders zijn grootverbruikers van energie en grondstoffen. Hoe behalen zij met een duurzame bedrijfsvoering winst? En hoe vermindert u als gemeente of omgevingsdienst het milieutoezicht? Het kan met een integraal en betrouwbaar duurzaamheidskeurmerk. Verneem alles over deze zelfregulering op 20 januari in Utrecht.

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en de gemeente Amsterdam hebben een aanpak van zelfregulering ontwikkeld. Ze maken met zorginstellingen in de regio de afspraken om een integraal duurzaamheidskeurmerk te behalen. Het gaat om de Milieuthermometer Zorg. Hiermee nemen zorginstellingen niet alleen duurzaamheidmaatregelen. Ze voldoen hiermee ook aan de auditplicht vanuit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED).

Meer resultaat, minder toezicht

Als gemeente of omgevingsdienst kunt u afspraken maken met zorginstellingen om het keurmerk te behalen. Ondertussen voeren gecertificeerde instellingen controle uit. Het resultaat? Meer milieuresultaat en minder milieutoezicht. In regio’s en steden zoals Breda, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht is het al praktijk.

Green Deal Zorg

Het keurmerk past binnen de Green Deal Nederland op weg naar duurzame Zorg. In deze Green Deal werken ruim 60 partijen samen, waaronder zorginstellingen, gemeenten en omgevingsdiensten. Zij willen dat eind 2018 80% van de ziekenhuizen en 50% van de andere zorgaanbieders systematisch verduurzamen. Aan de Green Deal kunnen zorgaanbieders en belanghebbenden nog steeds deelnemen.

Aanmelden

Bent u werkzaam bij een gemeente of omgevingsdienst? Wilt u meer weten over de aanpak en de Green Deal? Kom dan 20 januari naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in Utrecht. Daar houden de gemeente Amsterdam en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied samen met de gemeente Breda en het ministerie van Economische Zaken een bijeenkomst. Ook vertelt een zorginstelling over de eigen ervaringen.

Voor wie?

Gemeenten en omgevingsdiensten

Aanmelden

  • Deelname is gratis. Er geldt een maximum van 25 deelnemers.
  • Meld u vóór 13 januari aan via het aanmeldformulier.
  • Locatie: RVO.nl, Croeselaan 15, 3521 BJ Utrecht van 10.00 -12.00 uur.

Details

Locatie

Utrecht

Datum

Vr 20 jan 2017

Tijd

10:00 - 12:00 uur

Kosten

Gratis
Direct aanmelden