Van de overheid. Voor ondernemers.

Informatiebijeenkomst Smart Industry Fieldlabs

Werkt u samen in een Smart Industry Fieldlab, of bent u van plan om een Fieldlab op te zetten? Bent u op zoek naar financiering? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over de Smart Industry Fieldlab-regeling.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over de achtergronden van deze subsidieregeling die binnenkort open gaat. U hoort hoe u in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning en wat de randvoorwaarden zijn. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) gaat de verschillende onderdelen van de Smart Industry Fieldlabs-regeling uitvoeren. Ga in gesprek met RVO-adviseurs die de Fieldlab-aanvragen behandelen.

Programma

13.00 - 14.00 uur Inloop met lunch14.00 - 14.15 uur Welkom en introductie met David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid14.15 - 15.00 uur Plenaire voorlichting15.00 - 16.00 uur Informatiemarkt16.00 - 17.00 uur Borrel

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden.

Smart Industry

Productieprocessen worden steeds efficiënter ingericht en het wordt steeds gemakkelijker om klantspecifieke, op maat gemaakte producten te fabriceren. De slimme inzet van nieuwe productietechnologieën die onderling via internet communiceren sturen voor een groot deel deze ontwikkelingen. Denk hierbij aan 3D-printen, adaptieve robots en sensoren. Dit noemen we Smart Industry.

Praktijkomgevingen

Verschillende organisaties voeren daarvoor op dit moment de Actieagenda Smart Industry uit. Smart Industry Fieldlabs maken daar deel van uit. Dit zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen samen deze productietechnologieën en ICT-oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren.

Voorwaarden samenwerkingsverband

Een Smart Industry Fieldlab moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Er moeten minimaal 6 deelnemers zijn, waarvan tenminste 4 ondernemers.
  • In het consortium doen minimaal 2 mkb'ers mee.
  • Daarnaast moet er tenminste 1 onderzoeksorganisatie deelnemen en tenminste 1 onderwijsorganisatie.

Subsidie en lening

Het kabinet ondersteunt de opzet van de Smart Industry Fieldlabs met € 13,8 miljoen. Per project kunt u als samenwerkingsverband maximaal € 3 miljoen aanvragen. Eénderde deel hiervan is subsidie, tweederde deel is een renteloze lening die de deelnemers terugbetalen (dit onder voorbehoud van de definitieve tekst van de regeling).

Details

Locatie

Den Haag

Datum

Di 13 dec 2016

Tijd

13:00 - 16:00 uur

Kosten

Deelname is gratis
Direct aanmelden