Van de overheid. Voor ondernemers.

Holland Paviljoen op de Internationale Grüne Woche 2017

Bent u ondernemer in de agribusiness en wilt u zakendoen in Duitsland of uw zaken uitbreiden en contacten aanhalen? Doe dan mee met het Holland Paviljoen op de Internationale Grüne Woche.

Het paviljoen op de Grüne Woche biedt u de combinatie van een presentatie van uw bedrijf op een internationale landbouwbeurs en tal van netwerkmogelijkheden.

Holland Paviljoen met deelname staatssecretaris Martijn van Dam

Met het Holland Paviljoen op de Internationale Grüne Woche presenteert de Nederlandse agrifood- en tuinbouwsector zich al ruim 60 jaar aan onze belangrijkste agro-handelspartners Duitsland als betrouwbaar en duurzaam agrarisch productieland. De Nederlandse deelname versterkt de ketenbrede positionering van de Nederlandse agribusiness in Duitsland en op de Europese markt.

Met een intensief politiek en economisch werkbezoek ondersteunt staatssecretaris Martijn van Dam de aanwezige Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstellingen bij hun presentatie van Nederlandse producten en toonaangevende Nederlandse techniek en kennis.

Tijdens de vorige editie van de Grüne Woche was er onder meer aandacht voor Nederlandse streekproducten en de groene sector. Staatssecretaris Van Dam presenteerde de Nederlandse exportcijfers.

Duitsland

Duitsland is voor de agro- en foodsector de belangrijkste handelspartner voor Nederland, zowel op het gebied van export als import. Het jaarlijkse handelsvolume tussen Duitsland en Nederland behoort tot een van de grootste ter wereld. Ruim een kwart van de Nederlandse export van agrarische producten gaat naar Duitsland. De laatste jaren is deze uitvoer met ongeveer 25% toegenomen. Duitsland vormt de grootste en meest diverse consumentenmarkt van Europa met 82 miljoen, voornamelijk koopkrachtige, inwoners.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in de agribusiness

In het Holland Paviljoen kunt u uw producten, innovaties en merknaam onder de aandacht brengen bij een brede doelgroep van bezoekers: de top van de Duitse en Nederlandse agrifood- en tuinbouwsector, internationale landbouwpolitiek, de Duitse media, het Duitse consumentenpubliek en internationale bezoekers.

U kunt op verschillende manieren invulling geven aan uw deelname. U bent met een presentatiebalie of stand aanwezig om uw product te demonstreren, uitleg te geven en met bezoekers in gesprek te gaan. Om uw boodschap een zo groot mogelijk bereik te geven, bieden we de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een korte audiotour voor de bezoekers over het Holland Paviljoen.

Consumentenonderzoek

De Grüne Woche is bij uitstek een plek om onderzoek te doen onder consumenten om te kijken hoe uw product, concept, smaak, verpakking en prijs ervaren worden door de gemiddelde Duitse consument. De 400.000 beursbezoekers zijn vaak graag bereid om mee te doen aan enquêtes en smaaktesten. De Grüne Woche is een gewaardeerd en bekend netwerkevenement voor de Duitse agrifood- en tuinbouwsector. Bij (vervolg-)afspraken met uw Duitse zakenpartners kunt u vervolgens refereren aan de uitkomsten van uw consumentenonderzoek op deze beurs.

Smaakbelevenis

Centraal op het Holland Paviljoen zal het Nederlandse familiebedrijf Van der Valk een grote brasserie verzorgen. U zou uw product kunnen aanleveren aan de showkoks, die daar ter plaatse smakelijke en duurzame Nederlandse gerechten samenstellen voor het brede publiek van Duitse bezoekers. Deze mogelijkheid tot samenwerking is onder voorbehoud, vanwege de capaciteit en samenstelling van de menukaart.

Uw deelname aan het Holland Paviljoen

In 2017 zal het Holland Paviljoen meer dan ooit aandacht besteden aan unieke, kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten en innovaties. We willen u vragen naar de Grüne Woche te komen met de producten en innovaties waar u het meest trots op bent en die een goed beeld geven van wat Nederland te bieden heeft op het gebied van landbouw en tuinbouw - inclusief sierteeltproducten en voedsel.

Om uw reis-, verblijf- en personeelskosten beperkt te houden, raden wij u aan een presentatie te organiseren die uw boodschap tijdens de 10-daagse beurs helder aan voorbijlopende bezoekers communiceert, ook zonder mondelinge toelichting van een van uw medewerkers.

Kosten

De kosten van deelname met een presentatiebalie van 2 m² voor 10 dagen bedragen € 950 per bedrijf. Voor deelname met een verkooppunt, kookeiland of grote stand van 16 m² worden extra grondhuurkosten in rekening gebracht volgens de richtlijnen van Messe Berlin (zie pagina 4, groep 1, categorie 3, €191,10 per m2 excl. BTW).

U krijgt hiervoor: een presentatie op de Grüne Woche; deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen; vermelding van uw bedrijfsprofiel op de Virtual Market Place; deelname aan het Professional Center voor zakelijke bezoekers; mogelijkheid voor deelname aan een Holland Paviljoen audiotour (onder voorbehoud vanwege beperkte capaciteit); mogelijkheid voor leveren van uw product aan Holland Brasserie (onder voorbehoud vanwege beperkte capaciteit). Reis- en verblijfkosten en eventuele personeelskosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden en voorwaarden

Heeft u interesse in deelname aan het Holland Paviljoen? Neem dan contact op met:

Voor deelname aan het Holland Paviljoen op de Grüne Woche gelden de voorwaarden van RVO.nl voor deelname aan een handelsmissie onder leiding van een bewindspersoon. Ook internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) is een vast onderdeel van handelsmissies. RVO.nl heeft hiervoor een IMVO-kader opgesteld.

De organisatie van het Holland Paviljoen op de Internationale Grüne Woche 2017 wordt uitgevoerd door het Landbouw Attaché Netwerk Berlijn en het ministerie van Economische Zaken in nauwe samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Details

Locatie

Berlijn

Datum

Vr 20 jan 2017 - 29 jan 2017

Kosten

De kosten van deelname met een presentatiebalie van 2 m² voor 10 dagen bedragen € 950 per bedrijf. Voor deelname met een verkooppunt, kookeiland of grote stand van 16 m² worden extra grondhuurkosten in rekening gebracht. Reis- en verblijfkosten en eventuele personeelskosten zijn voor eigen rekening.
Direct aanmelden