Van de overheid. Voor ondernemers.

Gratis ondernemersspreekuren over financiering en bescherming - Arnhem 13 december

Wilt u weten of u de naam van uw product of dienst kunt beschermen via een merkregistratie? Of u de vormgeving (het design) van uw product kunt beschermen als model? Of u de techniek van uw uitvinding kan beschermen met een octrooi?

Meld u dan vóór 6 december aan voor de gratis spreekuren voor ondernemers, op dinsdagmiddag en –avond, bij de KvK in Arnhem.

De ondernemersspreekuren over financiering en bescherming zijn een initiatief van Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) en Octrooicentrum Nederland, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Team van experts

Een team van experts helpt u met succesvol ondernemen. U kunt persoonlijk spreken met onder andere:

Jan Hart, voorlichter Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)

"Ik vertel u welke voordelen een merkregistratie u kan bieden en kijk direct na of uw merk al bestaat. Als ondernemer investeert u veel tijd en energie in uw bedrijf of in de start van uw bedrijf. En u bouwt een goede naam op, uw merk! Dat verdient bescherming. Ook kunt u vragen stellen over de bescherming van het design van uw product of het verkrijgen van een datumstempel op uw idee."

Ilona Koomen, octrooiadviseur Octrooicentrum Nederland

"Ik denk met u mee over hoe u uw technische uitvinding tot een succes kunt maken. Stuur mij vooraf een korte beschrijving van uw technische uitvinding en uw vragen. Bijvoorbeeld of uw idee echt nieuw is, of u wel of geen octrooi moet aanvragen of wat de kosten zijn. U krijgt dan informatie op maat van mij tijdens het spreekuur. Octrooien zijn trouwens meer dan een beschermingsmiddel. Ze vertellen bijvoorbeeld ook wie uw concurrenten en mogelijke samenwerkingspartners zijn, en wat de trends in uw vakgebied zijn!"

Corine Hofman-Wassenaar, financieel adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

"Ik laat u kennismaken met de financiële instrumenten die de overheid te bieden heeft en die u een zetje in de goede richting kunnen geven. Bij het uitwerken van een vernieuwend idee is het nooit te vroeg om ook de financiële consequenties van uw plannen te bekijken. Voor iedere fase van uw innovatieve bedrijf is er wel financiële support te krijgen."

Hoe gaat het in z’n werk?

Vul het online registratieformulier in en maak een persoonlijke afspraak met de adviseurs. U kunt zich aanmelden voor meerdere gesprekken. Een afspraak duurt maximaal 45 minuten. Alle adviseurs hebben geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat u vrij met hen kunt spreken over uw idee of uitvinding. Deelname is gratis, reserveren is verplicht.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Publieksvoorlichting van Octrooicentrum Nederland:088 - 602 66 60 / octrooien@rvo.nl

Details

Locatie

Arnhem

Datum

Di 13 dec 2016 13:30 uur

Kosten

Deelname is gratis
Direct aanmelden